Με σήμα ένα αστέρι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Με σήμα ένα αστέρι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αστέρι και όχι οι σημαίες θα είναι πλέον το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο πεντάλεπτο μήνυμά του στο facebook. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  δεν κρύβει με τις τελευταίες του παρεμβάσεις πως θέλει να τα αλλάξει όλα στην Κουμουνδούρου, καθώς μετά τον ανασχηματισμό στους τομεάρχες, στην επικοινωνιακή και στην ηγετική ομάδα, διαμορφώνει σε μια εντελώς διαφορετική λογική και την οπτική ταυτότητα του κόμματος. Το timing δεν είναι τυχαίο, καθώς επιθυμεί να ανεβεί στη ΔΕΘ (19-20 Σεπτεμβρίου), όπου θα παρουσιάσει το νέο εκλογικό του πρόγραμμα, με πλήρως ανανεωμένο προφίλ.

Το αστέρι σχηματίζεται από τα δύο πρώτα γράμματα του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό φόντο το κόκκινο, ενώ ανάλογα με τη θεματολογία και την εκδήλωση τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το πράσινο, το μοβ και το κίτρινο. Η «Προοδευτική Συμμαχία» είναι ο υπότιτλος που μπαίνει κάτω από το βασικό όνομα και ο Αλέξης Τσίπρας με ένα μήνυμα και μοντάζ, που παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο, κάνει σαφές πως θα πάρει το παιχνίδι πάνω του το επόμενο διάστημα. Επιχειρώντας ένα ευρύ κάλεσμα διευκρινίζει στο βίντεο πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα των ανθρώπων του. Οχι απλά των μελών και των φίλων του» και υπηρετώντας τη λογική της διεύρυνσης κάνει λόγο για «μια πλατιά Συμμαχία κάθε πολίτη που οραματίζεται τη δίκαιη και προοδευτική Ελλάδα της νέας εποχής».

Για το νέο σήμα του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως είναι το αστέρι «το οποίο μας δείχνει πάντα τον δρόμο που πρέπει να διαβούμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας». Περιέγραψε, μάλιστα πως στις πέντε κορυφές του βρίσκονται οι βασικές αρχές – αξίες πάνω στις οποίες θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ: Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ισότητα.

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξέλιξή του σημείωσε πως «είναι ένα κόμμα που μεγάλωσε, ωρίμασε, αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές. Ενα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται. Να μαθαίνει. Να ακούει. Να κατανοεί. Να σκέφτεται. Να αλλάζει».

Στον Economist

Προετοιμάζοντας το έδαφος για την κριτική που θα ασκήσει το Σάββατο το βράδυ στην κυβέρνηση από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του στον Economist αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. «Αλλοι βλέπουν την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλουν τις ακραίες απόψεις τους για την οικονομία, χωρίς πολιτικές συγκρούσεις. Διά της φυσικής και βιολογικής εξολόθρευσης των μικρότερων επιχειρήσεων και των δικαιωμάτων της εργασίας. Και κάποιοι άλλοι, θέλουν να κάνουν τη διαχείριση της πανδημίας εικονική πραγματικότητα για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, χωρίς να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που έχει αυτή η στάση τόσο για τους ίδιους, αφού η πανδημία δεν είναι ένα περιστασιακό γεγονός αλλά θα έχει διάρκεια, όσο όμως και για τους πολίτες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε στην ομιλία του πως πρέπει να εκτιμηθεί η αξία του κράτους όχι μόνο ως ρυθμιστή, αλλά και ως καθοδηγητή της οικονομικής εξέλιξης κάνοντας ειδική μνεία στα δημόσια νοσοκομεία.
Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με  παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης, καθώς και εκπροσώπους εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή