Eιδικές πύλες θερμομέτρησης στη Βουλή

Eιδικές πύλες θερμομέτρησης στη Βουλή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ επιπλέον μέτρα αποφάσισε να προσθέσει στη «φαρέτρα» της εναντίον της διασποράς του κορωνοϊού η Βουλή, εν μέσω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων και ειδικά εκείνων που διαγνώστηκαν στους κόλπους της. Από τη δέσμη των νέων μέτρων ξεχωρίζει αυτό της θερμομέτρησης των εισερχομένων στο Κοινοβούλιο, μέσω της τοποθέτησης ειδικών αυτόματων μηχανημάτων, τα οποία θα εγκατασταθούν από την επόμενη εβδομάδα σε όλες τις πύλες εισόδου. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, μειώνεται στους 50 από 60 βουλευτές το όριο ταυτόχρονης φυσικής παρουσίας στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Επανέρχεται επίσης η ρύθμιση της αναστολής λειτουργίας των ειδικών επιτροπών, οι οποίες δεν σχετίζονται με το νομοθετικό έργο, ενώ για τις μόνιμες επιτροπές που διατηρούνται για την επεξεργασία των νομοσχεδίων συνιστάται η αύξηση του ποσοστού τηλεδιάσκεψης έναντι της διά ζώσης συμμετοχής. Στο σύνολο των συνεδριάσεων, οι προεδρεύοντες έχουν λάβει σαφή οδηγία αυστηρής τήρησης του χρόνου ομιλιών, ενώ θα γίνουν τακτικότερες οι διακοπές για τον υγειονομικό καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών.

Με μειωμένη σύνθεση θα συνεδριάζει πλέον και η Διάσκεψη των Προέδρων, με έναν μόνο εκπρόσωπο από κάθε κόμμα. Σε επίπεδο υπαλλήλων της Βουλής, αυξάνεται περαιτέρω η τηλεργασία με την ταυτόχρονη εργασία των υπολοίπων σε κλιμάκια, ενώ εντατικοποιούνται και οι διαδικασίες ιχνηλάτησης επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή