«Απάντηση είναι η περισσότερη Ευρώπη»

«Απάντηση είναι η περισσότερη Ευρώπη»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρό μήνυμα στους «κάθε λογής» αρνητές της επιστημονικής αλήθειας σχετικά με την πανδημία εξέπεμψε από τη Βουλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εν μέσω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων παγκοσμίως.

«Η άρνηση ενός γεγονότος εν γένει δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, ούτε το φρόνημα μπορεί να διώκεται. Ομως, ας μην ξεχνάμε ότι, εν προκειμένω, το κόστος της άρνησης είναι πολύ βαρύ, είναι η βλάβη του άλλου και η διακινδύνευση της δημόσιας υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά, κατά την ομιλία της στη χθεσινή επετειακή εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), όπου το σύνολο των επικεφαλής των αρμόδιων ευρωπαϊκών θεσμών διακήρυξε την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με φόντο τα περιοριστικά μέτρα έναντι του κορωνοϊού και τον φονταμενταλισμό.

«Απέναντι στις φοβικές και τις πονηρές φωνές που μας καλούν να επιστρέψουμε στο εθνικό μας περιθώριο, η απάντηση είναι η περισσότερη Ευρώπη», υπογράμμισε εξίσου εμφατικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενη σε πολλαπλούς αποδέκτες. Εκανε, επίσης, ειδική μνεία στις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις σε Παρίσι, Νίκαια και Βιέννη. «Δεν χωρά καμία ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας», τόνισε, μιλώντας για «ευθεία και ασύμμετρη απειλή» που πλήττει τον πυρήνα της ελευθερίας και μπορεί να δυναμιτίσει την ενότητα της ευρωπαϊκής κοινότητας.

«Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν έχει θέση στην Ευρώπη», συνηγόρησε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ως έμμεσα πυρά κατά της τουρκικής ηγεσίας ερμηνεύθηκε η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη (Ν.Δ.) σε χώρες που καλλιεργούν συνειδητά τη ρητορική μίσους και διχασμού. 

«Απέναντί μας είναι μόνο ο ακραίος φανατισμός και η τρομοκρατία και δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιώσουν την καρδιά της Ευρώπης», είπε. «Υπατο γεφυροποιό» ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιορισμών πανδημίας, χαρακτήρισε την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή