Σκληρό ροκ για τον κορωνοϊό από Τσίπρα

Σκληρό ροκ για τον κορωνοϊό από Τσίπρα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το lockdown στη Θεσσαλονίκη και τα περιοριστικά μέτρα που εγκαινιάζονται από σήμερα σε όλη την Ελλάδα έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκαλεί μέσω τηλεδιάσκεψης και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προκειμένου να συζητήσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Με παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτυπά καμπανάκι για την κατάσταση στο ΕΣΥ και ξεκινάει νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως λαμβάνει μέτρα διαρκώς κατόπιν εορτής: «Μέχρι πρότινος μας καθησύχαζαν ότι έχουμε 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ και ότι η ενίσχυση που ζητούσαμε “είναι πεταμένα λεφτά”. Και σήμερα ξαφνικά μας λένε ότι με 140 συμπολίτες μας διασωληνωμένους έχουμε ήδη πληρότητα πάνω από 75% στην Αττική. Και στην Περιφέρεια κοντά στο 100%, ήδη στέλνουν ασθενείς σε μακρινά νοσοκομεία. Πότε μας έλεγαν αλήθεια και πότε ψέματα;», ρωτά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο τέως πρωθυπουργός συνεχίζει την επίθεση αναφέροντας πως «δυστυχώς, με αυτήν την κυβέρνηση είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την αλήθεια από το ψέμα, την είδηση από την προπαγάνδα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ΕΣΥ κινδυνεύει να μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου, αφού ήδη το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων αναστέλλεται στις κόκκινες περιοχές. Και ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναλάβει καμία ευθύνη, αφού ως γνωστόν για όλα φταίνε οι ασυνείδητοι πολίτες που μεταδίδουν τον ιό».

Δείχνοντας προς το Μαξίμου ότι ο «μήνας του μέλιτος» στο θέμα της πανδημίας έχει ολοκληρωθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως ο χρόνος τελειώνει ζητώντας άμεσα ενίσχυση του ΕΣΥ και σοβαρή στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται: «Με 37 δισ. στα ταμεία και με πράσινο φως από τις Βρυξέλλες να δαπανηθούν όσα χρειαστεί για να προστατευθούν η δημόσια υγεία και η οικονομία, η διαρκής αδράνεια της κυβέρνησης αποδεικνύεται πια εγκληματική», σημείωσε ο τέως πρωθυπουργός. Η κινητοποίηση στην Κουμουνδούρου είναι μεγάλη και χθες ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκαν με επαγγελματίες της εστίασης που από σήμερα βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.

Ξεκινώντας το σκληρό ροκ για τη διαχείριση της πανδημίας και φέρνοντας την κόντρα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας με επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καλεί και στη Βουλή να απαντήσει γιατί δεν ενίσχυσε τις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα καθημερινού συνωστισμού των πολιτών. Συνολικά για το θέμα του κορωνοϊού στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδείξουν πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι πιο ανεπαρκή και από αυτά του Απριλίου.

Η κ. Γεννηματά

Αντεπίθεση για το ίδιο θέμα ετοιμάζει και η Φώφη Γεννηματά που θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική με αντικείμενο τα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε στο Ράδιο Αλφα της Καβάλας πως «η κυβέρνηση χαράμισε τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά την πρώτη φάση της πανδημίας για μια φωτογραφία στη Σαντορίνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή