«Φουρτούνα» στον ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία για ΕΛ.ΑΣ.

«Φουρτούνα» στον ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία για ΕΛ.ΑΣ.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τροπολογία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας με την καταβολή μηνιαίου μισθού προκάλεσε νέες «φουρτούνες» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρόταση είχε κατατεθεί στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το σωφρονιστικό σύστημα προκειμένου να ψηφιστεί σήμερα. Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την υπέγραφαν: οι Χρ. Σπίρτζης,  Δ. Καλαματιανός, Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Λάππας και Θ. Ξανθόπουλος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου πολλά στελέχη μίλησαν για κακό timing που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Οι Ευκλ. Τσακαλώτος, Π. Σκουρλέτης, Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Δ. Βίτσας, Θ. Δρίτσας, Ν. Μπίστης, Π. Λάμπρου, Θ. Θεοχαρόπουλος, Σ. Αναγνωστοπούλου ήταν μεταξύ των μελών της συντριπτικής πλειοψηφίας του οργάνου που υπενθύμισαν πως μόλις πριν από λίγες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για «αστυνομική αυθαιρεσία» με αφορμή τα επεισόδια στα Εξάρχεια για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συνεπώς, «ποιο θα ήταν το σήμα που θα έδινε η Αριστερά»; Αυτός ήταν ο προβληματισμός που έθεσαν τα στελέχη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν μπορεί να επιλέγει να κάνει μια «πελατειακή πολιτική», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά. «Δεν μπορείς να ζητάς να δοθούν επιδόματα COVID σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, όταν δεν παίρνουν οι γιατροί», ήταν το βασικό επιχείρημα όσων υποστήριξαν την απόσυρση της τροπολογίας από το σημερινό νομοσχέδιο. Λίγα ήταν τα στελέχη που διαφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», και με την ουσία της τροπολογίας. Η μειοψηφία φέρεται να ισχυρίστηκε πως πρέπει να προσεχθεί να μη γίνει «ζημιά» από μια τέτοια υπαναχώρηση.

Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ στο να προχωρήσει στην κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας, που ακολούθησε ο αρμόδιος τομεάρχης Χρ. Σπίρτζης, ήταν πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρεί σε κάθε νομοσχέδιο της κυβέρνησης να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο εν μέσω πανδημίας. Τα τελευταία γεγονότα, ωστόσο, φαίνεται πως ξεπέρασαν αυτή την πρωτοβουλία.

Τη σολομώντεια λύση έδωσε χθες η έκτακτη βραδινή συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου αποφασίστηκε η τροπολογία να αλλάξει και να αναφέρεται σε όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (υγειονομικοί, σωφρονιστικοί, αστυνομικοί, ΟΤΑ κ.ά.) και η πολιτεία δεν έχει λάβει για αυτούς καμία μέριμνα. Θα κατατεθεί εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή