Κοινό κείμενο Βούτση, Φίλη, Σκουρλέτη με «53+»

Κοινό κείμενο Βούτση, Φίλη, Σκουρλέτη με «53+»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη δημιουργία της Ριζοσπαστικής Εναλλακτικής Ενότητας των Π. Ρήγα, Αντ. Κοτσακά και Ν. Σκορίνη, που χωρίζει στα δύο τους προεδρικούς, ήλθε η σειρά της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την απάντησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου οι «53+», μαζί με τις υπογραφές των Ν. Βούτση, Π. Σκουρλέτη, Ν. Φίλη, Δ. Βίτσα, Δ. Παπαδημούλη και Κ. Πουλάκη, θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κορυφαία στελέχη, που τον τελευταίο καιρό συμμετείχαν στη «ομπρέλα» που έχει δημιουργηθεί, βάζουν με αυτόν τον τρόπο σφραγίδα στη συμπόρευσή τους με την εσωκομματική αντιπολίτευση. Επιλέγουν παράλληλα να κινηθούν θεσμικά, καταθέτοντας τις θέσεις τους πρώτα στα όργανα. Για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με άλλες πηγές, χθες συναντήθηκαν με τον Αλ. Τσίπρα οι Ευκλ. Τσακαλώτος, Π. Σκουρλέτης, Δ. Παπαδημούλης, καθώς και οι Δ. Βίτσας, Εφη Καλαμαρά (μέλη του Αριστερού Δικτύου) ενημερώνοντας για τις προθέσεις τους.

Το κείμενο που θα παρουσιαστεί αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας μηνών και ήταν έτοιμο πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Τα στελέχη της «ομπρέλας» λένε «ναι» στη διεύρυνση και στις συμμαχίες υπό όρους, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα αριστερό κόμμα. Οπως υποστηρίζουν, πρόκειται για μια πλατφόρμα θέσεων ενωτική και όχι αντιπαραθετική προς τον Αλ. Τσίπρα, που φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων πως για να μπορέσει το κόμμα να κερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει να αποκτήσει πιο σαφή χαρακτηριστικά στην πολιτική και στην αντιπολίτευση που ασκεί. Ζητούν το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί γρήγορα και υπερασπίζονται την ανάγκη συλλογικών διαδικασιών στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, όπως ξεκαθαρίζουν, να βάζουν κανένα θέμα ηγεσίας.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τα στελέχη της «ομπρέλας», χαρακτήρισε θετικό γεγονός την ανασύνθεση ρευμάτων – ιδεών εντός του κόμματος και όχι τη διατήρηση κλειστών ομαδοποιήσεων στελεχών. Μάλιστα χαρακτήρισε καλοδεχούμενο το κείμενο συμβολής, υπογραμμίζοντας πως, παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες, θα συμβάλει στον προγραμματικό διάλογο και αναμένει ανάλογες παρεμβάσεις και από τις άλλες πλευρές.

Φίλης κατά Εκκλησίας

Από τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τις νομαρχιακές συνδιασκέψεις στις αρχές της άνοιξης, οι ζυμώσεις το επόμενο διάστημα θα ενταθούν. Στο αντιπολιτευτικό πεδίο εκτιμούν πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι οι πιο δύσκολοι μήνες για την κυβέρνηση. Ο Νίκος Φίλης, πάντως, χθες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επέλεξε να σηκώσει τους τόνους απέναντι στην Εκκλησία αρκετά περισσότερο σε σχέση με τη βασική γραμμή του κόμματος: «Δυστυχώς συμπεριφέρεται συχνά ως πολιτικό κόμμα και θέτει τον εαυτό της υπεράνω νόμων και δημοκρατικών θεσμών. Αυτό βλάπτει και την ίδια πρωτίστως, το κύρος της», ανέφερε σε σχέση με τα Θεοφάνια.
 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή