Κομισιόν: «Πολύ σημαντικό στοιχείο» η εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας

Κομισιόν: «Πολύ σημαντικό στοιχείο» η εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τη σημασία της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας τόνισε προ ολίγου ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο.

Ο Στάνο, απαντώντας σε ερωτήσεις στο μεσημεριανό briefing της Επιτροπής, είπε ότι η Ε.Ε. δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για την επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο αναμένει, καθώς «ζητήματα που ερεθίζουν» τις σχέσεις της Τουρκίας με οποιοδήποτε κράτος-μέλος της Ένωσης «αποτελούν ερεθιστικά ζητήματα για ολόκληρη την Ε.Ε.».

Η αποκλιμάκωση και η εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, πρόσθεσε o Στάνο, είναι «πολύ σημαντικό στοιχείο» για την εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 21 Ιανουαρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Ζοσέπ Μπορέλ. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν δεν συμμερίζεται σε καμία περίπτωση τις δηλώσεις Ερντογάν ότι οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας υπονομεύονται από «τα καπρίτσια ορισμένων κρατών – μελών» και τόνισε ότι η θέση της Κομισιόν εκφράζεται πλήρως από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή