ΒΟΥΛΗ

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Χρ. Καλογρίτσα – Ν. Παππά και Folli Follie

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Χρ. Καλογρίτσα – Ν. Παππά και Folli Follie

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χθες από το υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία που σχετίζεται με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για το παρασκήνιο που καθόρισε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος με πάταγο κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η δικογραφία εστάλη στη Βουλή καθώς ο επιχειρηματίας που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, έχει καταγγείλει στις δικαστικές αρχές τον διαγωνισμό ως στημένο και κατονομάζει ως τον άνθρωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Την έρευνα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα διενήργησε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία του συγκεκριμένου φακέλου θα εξαρτηθεί από την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής.

Παράλληλα στη Βουλή διαβιβάστηκε και η δικογραφία που αφορά στη Folli Follie, όπου υπάρχουν αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση, στο πλαίσιο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στελέχους της εταιρείας με τον τότε μεγαλομέτοχό της Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Οι αναφορές για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα έχουν μείνει και διερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές.