Βολές Γεννηματά κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Βολές Γεννηματά κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικές ευθύνες ως προς τον διορισμό Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης που δρομολογήθηκε μετά τις δραματικές καταγγελίες της τελευταίας περιόδου, καταλογίζουν στην κυβέρνηση δυνάμεις της αντιπολίτευσης. 

Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει αποστάσεις και από τις προσπάθειες κομματικής εκμετάλλευσης του κινήματος #MeToo, με την κ. Φώφη Γεννηματά να σημειώνει: «Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον διορισμό Λιγνάδη, την καθυστερημένη αντίδραση και την προσπάθεια συγκάλυψης είναι σαφής, αντικειμενική και δυστυχώς δεν έχει αναληφθεί. Το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο κι ακηδεμόνευτο. Να μην εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες. Τις φωνές των θυμάτων που σπάνε τον φόβο και τη σιωπή πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τις ακούσουμε με σεβασμό και να τις υπερασπιστούμε όλοι από κοινού. Αλλιώς, μέσα από την ανούσια κομματική αντιπαράθεση, θα αποθαρρύνουμε τα θύματα». Και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσθέτει: «Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο απ’ τους εκφραστές του. Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει, με αφορμή την τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου: «Ούτε το “άδειασμα” στην υπουργό Πολιτισμού ούτε οι κυβερνητικοί αντιπερισπασμοί, μέσω των συζητήσεων στη Βουλή, μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού στην επιλογή και στη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου».

Το ΜέΡΑ25 από την πλευρά του χαρακτηρίζει «ατυχές επικοινωνιακά» το χθεσινό σχόλιο της κ. Πελώνη για τον χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη από την κ. Μενδώνη και σε σχετική ανακοίνωση προστίθεται: «Για την κυβέρνηση, το μόνο ζήτημα που υπάρχει και στην υπόθεση Λιγνάδη, όπως και σε όλα όσα έχει διαχειριστεί στο “διάβα της”, είναι το πώς αυτό έχει καταγραφεί επικοινωνιακά, τίποτε άλλο. Οσο αργεί η κάθαρση, εμπεδώνεται η συνενοχή».

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της επανέρχεται στις γνωστές επιθετικές για τη λειτουργία των ΜΚΟ θέσεις της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή