ΚΙΝΑΛ: Απάντηση με αιχμές από Φώφη Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: Απάντηση με αιχμές από Φώφη Γεννηματά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμηρό τρόπο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε χθες στα στελέχη εκείνα τα οποία «θέτουν σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης» σε σχέση με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. «Είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά όποιος θέτει σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης, και συναρτά τις εξελίξεις μονάχα με τον εαυτό του, δεν προσφέρει υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Η φράση αυτή ερμηνεύθηκε πως «φωτογραφίζει» ουσιαστικά τον κ. Ανδρ. Λοβέρδο, ο οποίος, μόλις μία ημέρα νωρίτερα, είχε παρουσιάσει, μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, τις βασικές του θέσεις στην κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ασκώντας μεταξύ άλλων κριτική στην κ. Γεννηματά για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος.

Με αφορμή ερώτηση, σε συνέντευξή της (RealFM), για την αρνητική προς το πρόσωπό της στάση στελεχών του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά συνέχισε: «Δυναμώνει η παράταξη και εμένα αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Σήμερα μπορούμε να παίξουμε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις με μια σύγχρονη πλατφόρμα για την αναγέννηση της χώρας και την παραγωγική της ανασυγκρότηση». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος μεταξύ άλλων είχε τονίσει ότι «όσο χρήσιμες και αν είναι οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, αν έχει περιορισμένη πειστικότητα, δεν μετατρέπεται σε μεγάλο κόμμα». Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι οι πολίτες «βλέπουν την υπεύθυνη στάση μας, ακούν τις προτάσεις μας, νιώθουν σιγουριά από την παρουσία μας και γι’ αυτό δυναμώνουμε. Θεωρώ ότι με τη διαρκή μας παρουσία και τη σταθερή μας γραμμή για τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος δυναμώνει η τάση και θα γίνει ένα ρεύμα που θα δώσει την ελπίδα και προοπτική που χρειάζεται η Ελλάδα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ερωτηθείσα σχετικά με την υγειονομική κρίση, μεταξύ άλλων, επαναδιατύπωσε την κριτική της προς την κυβέρνηση («έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας», υποστήριξε). Τέλος, και αφού εξέφρασε την ανησυχία της αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ερωτηθείσα για το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, με αφορμή τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δεν πρέπει να παίζονται μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη των αποδήμων. Επί της ουσίας η θέση μας από την πρώτη στιγμή ήταν ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας περιορισμός στην ψήφο των αποδήμων», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή