ΣΥΡΙΖΑ: «Μητέρα των μαχών» το εργασιακό

ΣΥΡΙΖΑ: «Μητέρα των μαχών» το εργασιακό

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το σύνολο των δυνάμεών μας το επόμενο διάστημα θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός μεγάλου εργατικού και κοινωνικού κινήματος για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που είχε αποκλειστικό θέμα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο προωθεί η κυβέρνηση.

Η βαρύτητα που δίνουν στην Κουμουνδούρου στο συγκεκριμένο ζήτημα φάνηκε από το γεγονός πως κανένα από τα μέλη του οργάνου δεν ξέφυγε από τη «συμφωνία κυρίων» που έχει γίνει, η ατζέντα των συνεδριάσεων να τηρείται και να μην ανοίγουν ζητήματα τα οποία είναι αδύνατον να κλείσουν. Ολος ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου κινείται πλέον με το βλέμμα στραμμένο στις 6 Μαΐου, όταν οι περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικάτα έχουν προγραμματίσει τις κινητοποιήσεις τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στους δρόμους μέσω των εργασιακών, αφού, όπως ειπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, αποτελεί ένα θέμα «ταυτότητας για τη Δεξιά και την Αριστερά». 

Στην Κουμουνδούρου επιθυμούν να δώσουν ένα βροντερό «παρών», και για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει τη Μ. Τρίτη σε μια μεγάλη πανελλαδική τηλεδιάσκεψη με συνδικαλιστές από σωματεία και ομοσπονδίες. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε άλλη σύσκεψη, υπό τον Δ. Τζανακόπουλο, των νομαρχιακών του ΣΥΡΙΖΑ για τον συντονισμό τους. Με αυτό το σκεπτικό ως οδηγό, η τρίτη θεματική εκδήλωση που ετοιμάζει να παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας θα αφορά τα εργασιακά και τις προτάσεις του κόμματος.

Μια αναφορά, πάντως, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση του Π.Σ. προκάλεσε νέα αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. Στην αρχή της εισήγησής του ανέφερε πως «το εργασιακό νομοσχέδιο αποτελεί απαίτηση και γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που τον έκαναν πρωθυπουργό». Η απάντηση από τη «γαλάζια» παράταξη ήταν άμεση: «Η αναφορά αυτή είναι βαθύτατα προσβλητική για τους 2.251.618 πολίτες που τον ψήφισαν στις εκλογές του 2019 και τον εξέλεξαν πρωθυπουργό… Ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες τον “μαύρισαν” λόγω των επιλογών του».

Σε σχέση με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ακολουθήσει τις προτάσεις του για την εστίαση και τον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών. Για το άνοιγμα των καταστημάτων εκφράζουν ένσταση γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα, αλλά μετατίθεται για τη Δευτέρα του Πάσχα. «Ο κ. Μητσοτάκης πλέον έχει κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων, μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδάει τη μαργαρίτα για ανοίγματα. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια νέα εικονική πραγματικότητα, με τη μαύρη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει διαρκώς». «Η λογική του πρωθυπουργού ότι “με εμβόλια και self tests τελειώνει η πανδημία” είναι παραπλανητική και επικίνδυνη», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή