Επιστροφή στη Βουλή σε σκηνικό έντασης

Επιστροφή στη Βουλή σε σκηνικό έντασης

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γνώριμους, ποσοτικά και ποιοτικά, ρυθμούς επανήλθε από χθες η νομοθετική και ελεγκτική λειτουργία της Βουλής, μετά τις πασχαλινές διακοπές. Τρία νομοσχέδια συζητούνται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές, ενώ ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος ενημερώνει το απόγευμα την Επιτροπή Aμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα σχετικά με την αμυντική βιομηχανία.

Παράλληλα συνεχίζει, εν μέσω εντάσεων, τις εργασίες της και η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Ν. Παππά. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σχεδιάστηκε να επανεξεταστεί η λίστα μαρτύρων και να συζητηθούν «διαδικαστικά ζητήματα», καθώς προ ημερών, και για δεύτερη φορά, ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, εκ των κεντρικών προσώπων στην ερευνώμενη υπόθεση, επικαλούμενος θέματα υγείας αιτήθηκε και πέτυχε αναβολή της προγραμματισθείσας εξέτασής του. Η διπλή αυτή αναβολή είχε αναζωπυρώσει δημοσίως την ένταση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο πλευρές να αναμένεται να την επαναφέρουν και εντός της αίθουσας όπου προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση. Στο πλαίσιο αυτό, η πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μιλήσει, διά στόματος κ. Θεοδώρας Τζάκρη, έως και για «ψευδείς και χαλκευμένες κατηγορίες», με τη «γαλάζια» πλειοψηφία να τονίζει μέσω κύκλων της ότι «η Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή με τρόπο θεσμικό λειτουργεί στη συγκεκριμένη υπόθεση και έτσι θα πράττει ώς το τέλος».

Παράλληλα με την Προανακριτική, συνεδριάζουν οι Επιτροπές: 1) Οικονομικών Υποθέσεων, στην οποία ολοκληρώνεται η συζήτηση ν/σ του υπ. Οικονομικών με το οποίο ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο δύο ευρωπαϊκές οδηγίες για ζητήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων. 2) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, από κοινού με την Ειδική Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων, με θέμα ημερήσιας διάταξης το σχέδιο νόμου του υπ. Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου», που εμπεριέχει διατάξεις για τη συνεπιμέλεια τέκνων. 3) Παραγωγής και Εμπορίου, με αντικείμενο το νομοθέτημα του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας συμμετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε., που διεξήχθη υπό την προεδρία του γερμανικού Κοινοβουλίου με θέμα «Η ψηφιοποίηση και η μεταβαλλόμενη δημόσια σφαίρα – κίνδυνοι και ευκαιρίες για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία». Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στις επιδράσεις της ψηφιοποίησης στη δημόσια ζωή, στην ανάγκη άμβλυνσης της γραφειοκρατίας, αλλά και στον αυξημένο κίνδυνο της παραπληροφόρησης μέσω του Διαδικτύου. «Η έκρηξη της ψηφιακής δυνατότητας είναι ταυτόχρονα ευλογία και απειλή για τη δημοκρατία», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή