Αίτημα προς ΤτΕ για στοιχεία από Προανακριτική

Αίτημα προς ΤτΕ για στοιχεία από Προανακριτική

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την υποβολή αιτήματος προς την Τράπεζα της Ελλάδος για παροχή πληροφόρησης ως προς την προέλευση και τη διαδρομή του ποσού των 3 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκε από την πλευρά Καλογρίτσα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απόκτησης τηλεοπτικής άδειας συνεχίστηκαν χθες οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.

Το κεντρικό μη πολιτικό πρόσωπο της ερευνώμενης υπόθεσης, ο κ. Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος επικαλούμενος θέματα υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό και τις παρενέργειες του εμβολίου ζήτησε και πέτυχε δύο φορές την αναβολή της εξέτασής του, σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε νέα επιστολή στην επιτροπή, μέσω της οποίας δηλώνει έτοιμος, αμέσως μετά το τέλος της περιόδου καραντίνας στην οποία είχε τεθεί, να προσέλθει για την κατάθεσή του. Τούτου δοθέντος, θα μπορεί να καταθέσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οπως προαναφέρθηκε, στη χθεσινή συνεδρίαση, από πλευράς του κ. Θ. Πλεύρη ετέθη το θέμα της υποβολής αιτήματος προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την πτυχή των 3 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες– έγινε αποδεκτό από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είναι μέλη της επιτροπής.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητείται από την κεντρική τράπεζα να πληροφορήσει το συντομότερο την Προανακριτική, κατ’ αρχάς, αν το έμβασμα με το επίμαχο ποσό ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσής του και τη διαδρομή του.

Ειδικότερα ζητείται να γνωστοποιηθεί η ακριβής διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ, καθώς και οι λογαριασμοί που έχουν χρησιμοποιηθεί, ώστε να καταστεί δυνατός ο έλεγχος όσων έχουν έως τώρα κατατεθεί ενόρκως από τους μάρτυρες σχετικά.

Επίσης, φαίνεται να ζητείται από την τράπεζα ο έλεγχος του συνόλου των λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο ποσό και να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμά του.

Η λίστα μαρτύρων

Ως προς τη λίστα των μαρτύρων, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να κληθεί την τρέχουσα εβδομάδα ο κ. Λιανός, στέλεχος της εταιρείας CCC, η οποία εμφανίζεται να έδωσε το ποσό των 3 εκατ. στην εταιρεία Καλογρίτσα, ενώ σημειώθηκε πως θα κληθούν και άλλοι μάρτυρες αν καθυστερήσει για περισσότερο χρόνο η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα.

Αντιδρώντας εντονότατα στις εξελίξεις, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία της Προανακριτικής, Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με πληροφόρηση από τον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για «λιπομαρτυρία Καλογρίτσα» και μεταξύ άλλων είπε: «Οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης την οποία διερευνά η επιτροπή μας, με βάση τον φάκελο αυτής, είναι οι Καλογρίτσας Χρήστος και υιός. Δεν υπάρχουν άλλοι βασικοί μάρτυρες.

Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέλκυση της διαδικασίας. Αποτελεί στρεψοδικία που στόχο έχει μόνο “να σηκώσει σκόνη” για να καλυφθεί το αποδεδειγμένο πλέον φιάσκο. Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν». Για να επαναλάβει τον ισχυρισμό περί «ψευδών και χαλκευμένων στοιχείων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή