Προανακριτική: Για νέα μηνύματα κάνει λόγο ο Χρ. Καλογρίτσας

Προανακριτική: Για νέα μηνύματα κάνει λόγο ο Χρ. Καλογρίτσας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη σφοδρής αντιπαράθεσης με επίκεντρο την Προανακριτική εισήλθαν εκ νέου Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, εξ αφορμής όσων καταθέτει ο Χρ. Καλογρίτσας αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ν. Παππάς σε υποθέσεις δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού και άλλων μέσων ενημέρωσης, φιλικών προς την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χθες ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να μίλησε για νέο γραπτό μήνυμα του κ. Παππά, με το οποίο υποστήριξε πως ο τέως υπουργός τον προέτρεπε να συναντηθεί με στέλεχος της αραβικής επιχείρησης που του έδωσε χρήματα για την έκδοση τηλεοπτικής άδειας, ενώ σχεδόν ευθέως φαίνεται να ισχυρίστηκε και ότι ο κ. Παππάς κοιμόταν στην οικία του. 

«Οι νέες αποκαλύψεις του Χρ. Καλογρίτσα για τον ρόλο του Ν. Παππά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών φωτίζουν έναν σκοτεινό κύκλο με “μπροστινούς”, αφανείς εταιρείες και ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ. Mια κυβέρνηση που λειτουργούσε ως παρακράτος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να σιωπά απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες τού κατά δήλωσή του “κόκκινου εργολάβου”», ενώ γίνεται λόγος και για ερωτήματα στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Χρ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως “μπροστινός” για το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού έχοντας τις μετοχές, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, του Ν. Παππά και της “παρέας” που περιγράφει; Πώς γίνεται ο Ν. Παππάς, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν κορυφαίος υπουργός στο Μαξίμου, να κοιμάται στο σπίτι του Χρ. Καλογρίτσα, τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες; Σε ποιους κατέληξαν οι αφανείς χρηματοδοτήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ, που διέθεσε, όπως είπε ο Χρ. Καλογρίτσας; Με ποιο ρόλο συμμετείχε ο πολυπράγμων Κύπριος δικηγόρος με εξειδίκευση στις offshore εταιρείες, Αρτ. Αρτεμίου, που τον γνωρίσαμε από το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, στις συναντήσεις με τον Ν. Παππά και τον Χρ. Καλογρίτσα την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών; Ποιοι αποτελούσαν την “ομάδα Παππά” που φιλοξενούσε στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη ο Χρ. Καλογρίτσας, με βάση τις οδηγίες που λάμβανε από τον Ν. Παππά;». Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά χαρακτηρίζοντας «ψευδομάρτυρα» τον κ. Καλογρίτσα και επιστρέφει τα βέλη χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ. «κόμμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, της Siemens, της Novartis, των Φουρθιώτηδων και των Λιγνάδηδων».

Στο τρίτο μέρος της κατάθεσής του, ο επιχειρηματίας, αφού φέρεται να έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός χαρτιού όπου καταγράφεται μοίρασμα ποσοστών καναλιού φιλικού προς την τότε κυβέρνηση, επανέλαβε τον αυτοχαρακτηρισμό «μπροστινός», καθώς υποστήριξε ότι θα είχε μετοχές που ουσιαστικά ανήκαν στον κ. Παππά. Σημείωσε δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εκτελούσε πειθήνια τις εντολές τού τότε υπουργού.​​​​​ Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να υποστήριξε πως έδωσε με διάφορες αφορμές χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αναφέρει πάντως ονοματεπώνυμα αποδεκτών ή συγκεκριμένα ποσά, πλην μιας περίπτωσης για 10.000 ευρώ στο κομματικό μέσο Στο Κόκκινο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή