Πώς οι βουλευτές «πονοκεφαλιάζουν» τους αρχηγούς

Πώς οι βουλευτές «πονοκεφαλιάζουν» τους αρχηγούς

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εκλογές, οι Κ.Ο. εμφανίζονται «μπετοναρισμένες», με τους αρχηγούς να ελέγχουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα στελέχη τους, αν και τα «φάλτσα» και οι μικρές «ανταρσίες» δεν λείπουν. Στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, η καταψήφιση από τις κ. Μ. Γιαννάκου και Ο. Κεφαλογιάννη έφερε χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για τις πρώτες ρωγμές στις τάξεις της πλειοψηφίας. Παράλληλα, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Γ. Μπούγας, φαίνεται πως ζήλεψε την πολλή δουλειά που είχε η ομόλογός του, Ο. Γεροβασίλη, και ζήτησε εξηγήσεις από τον Γ. Λοβέρδο για τον ακραίο τρόπο που επέλεξε για να υπερασπιστεί το ν/σ. «Μασάζ» φέρεται να έκανε και στους Χ. Αθανασίου και Μ. Βολουδάκη για ενστάσεις που είχαν. Επόμενη «στάση» για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το εργασιακό, έχοντας ήδη αξιολογήσει τη στάση της «γαλάζιας» Α. Ευθυμίου, η οποία ζήτησε «ασφαλιστικές δικλίδες σε συγκεκριμένα σημεία». Το αντάρτικο του Κ. Τζαβάρα για το «λουκέτο» σε τμήματα του Παν. Πατρών και η απόφασή του να μην ξαναπολιτευτεί οδηγεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν στην «Κ»: «Τώρα θα είναι πιο απελευθερωμένος». Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής Ηλείας είχε διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση και σε σχέση με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Ο κατάλογος είναι όμως μακρύς για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Π. Πολάκη να κρατά τα πρωτεία σε σχέση με τις συστάσεις που του έχουν γίνει από το προεδρείο της Κ.Ο. για τις αναρτήσεις του στα social media. Ο Θ. Δρίτσας για τη 17Ν, ο Γ. Βαρεμένος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο καταφύγιο ζώων, η Θ. Τζάκρη για την ψήφο των αποδήμων, η παρουσία των Γ. Αμανατίδη και Κ. Νοτοπούλου στην κατάληψη του ΑΠΘ είναι μερικές από τις περιπτώσεις που έχουν «πονοκεφαλιάσει» την Κουμουνδούρου.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στραφεί και στην Προανακριτική για τον Ν. Παππά και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Στην κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της επιτροπής για αλλοίωση των πρακτικών των συνεδριάσεων, η απάντηση από τη Ν.Δ. ήταν άμεση: «Αλήθεια, γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις “εντολάρες” που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη “χρηματοδότηση” μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στον χώρο των ΜΜΕ, το ότι ο ίδιος “κοιμόταν” στο σπίτι του “μεγαλοεργολάβου”;»

Για τη Φ. Γεννηματά, ο συνυποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Α. Λοβέρδος αποτελεί τον μόνιμο «πονοκέφαλο», καθώς ηχηρή ήταν η διαφοροποίησή του και για το ν/σ της συνεπιμέλειας. Τελικά η ολική αποχή του κόμματος από την ψηφοφορία κάλυψε τη στάση του βουλευτή, ο οποίος ωστόσο δήλωσε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα: «Μετά πέντε χρόνια προσωπικού κοινοβουλευτικού αγώνα, έγινε χθες στη Βουλή ένα πρώτο πολύ σοβαρό βήμα». Η ιστορία στα κοινοβουλευτικά χρονικά έχει δείξει πως μια μικρή φλόγα είναι αρκετή για να προκαλέσει τη φωτιά στα κόμματα. Δεν φαίνεται πάντως να υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί η περίοδος 2015-2019, που με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη διάλυση των Κ.Ο. Ποταμιού και ΑΝΕΛ οι ανεξάρτητοι βουλευτές είχαν φτάσει τους 21.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή