Κόντρα κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για το 2015

Κόντρα κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για το 2015

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ζάππειο πως το 2015 ήταν ένα σκοτεινό διάλειμμα όπου επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους από το βήμα της Βουλής. Από την Πέμπτη το βράδυ στην Κουμουνδούρου θεώρησαν άκρως προσβλητικό το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε σε μια επετειακή ιστορική εκδήλωση να εξισώσει, όπως τόνιζαν, την Αριστερά με τον φασισμό. «Ηταν θράσος μπροστά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και σε μια τέτοια εκδήλωση να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός εν ονόματι όλων των Ελλήνων, αλλά ως κομματάρχης σε επαρχιακό καφενείο, ως κομματάρχης της Δεξιάς με λόγο διχαστικό, με λόγο ανιστόρητο, με λόγο εμπρηστικό, με λόγο που εξίσωνε την Αριστερά με τον φασισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση

Ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε τα πυρά χαρακτηρίζοντας «μακεδονομάχο» και «βάστα Σόιμπλε» τον πρωθυπουργό, διερωτώμενος: «Είναι σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους που μας κρατάει σε αυτή την κρίση σήμερα με το κεφάλι έξω από το νερό; Είναι σκοτεινό διάλειμμα τα δώδεκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας κατά 10%; Είναι σκοτεινό διάλειμμα για τον κ. Μητσοτάκη τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ που βρήκε στα δημόσια ταμεία;»

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε η Αριστοτελία Πελώνη: «Ο κ. Τσίπρας μάς έχει συνηθίσει στο να λαϊκίζει, να ψεύδεται και να δημαγωγεί. Το ίδιο έκανε και σήμερα», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις και κοινές δηλώσεις με τον κ. Σαρλ Μισέλ, τον κατήγγειλε για το ότι δεν προσήλθε στη Βουλή να απαντήσει σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής. «Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο», πρόσθεσε.

Μεταγραφή

Στο πεδίο των πολιτικών «μεταγραφών», ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στις τάξεις του ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου. Το νέο στέλεχος του κόμματος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και δήλωσε στο Facebook: «Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή