Πολιτική αλλαγή στον ορίζοντα βλέπει ο Τσίπρας

Πολιτική αλλαγή στον ορίζοντα βλέπει ο Τσίπρας

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετρώντας αντίστροφα για τη μάχη του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας τόσο κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας έδειξε πόσο πολύ υπολογίζει στη «μητέρα των μαχών», ώστε να εγκαινιάσει μια νέα σχέση με τους εργαζομένους και τα συνδικάτα. Κατά τον χαιρετισμό του στην Ενωση Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ανέφερε πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έρχεται να ξεπληρώσει τα γραμμάτια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και μιας μικρής μερίδας επιχειρηματιών, οι οποίοι της υπαγορεύουν την πολιτική αυτή για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των εργαζομένων». Μάλιστα κατηγόρησε τον Κωστή Χατζηδάκη πως η διαφωνία του με τον ΣΕΒ είναι προσχηματική, χαρακτηρίζοντάς τον «υπερασπιστή των συμφερόντων μιας ολιγαρχίας». 

Στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ασκεί πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, ενώ ερωτώμενος για πρόωρες εκλογές δήλωσε πως είναι καλοδεχούμενες: «Θα τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα με αυτή τη λαίλαπα. Εχω την αίσθηση όμως ότι δεν θα το επιλέξει, διότι θα ήταν ύβρις στην περίοδο της πανδημίας να κάνει εκλογές». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως λόγω κορωνοϊού εμμένει στην απόφασή του να μη ζητήσει προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, καθώς δεν τον ενδιαφέρει να κερδοσκοπήσει πολιτικά στον πόνο, στο πένθος και στο δράμα των πολιτών. Αφησε ανοιχτά, ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα μετά το τέλος της πανδημίας, τονίζοντας για το κόμμα του πως «εμείς θα δώσουμε τη μάχη δημιουργώντας κοινωνικές αντιστάσεις, οι οποίες θα φέρουν και την πολιτική αλλαγή πολύ πιο γρήγορα από το καθορισμένο θεσμικά πλαίσιο που είναι το τέλος της τετραετίας».

Ολιγωρία

Ο τέως πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιμόπουλο κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση πως δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ότι ολιγώρησε πέρυσι το καλοκαίρι, αφήνοντας τη χώρα ανοχύρωτη όσον αφορά το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει το υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. «Είναι η μεγαλύτερη σφαγή εισακτέων που έχει γίνει στη χώρα ποτέ. Είναι ο μεγαλύτερος περιορισμός εισακτέων από την ίδρυση του ελληνικού πανεπιστημίου», συμπλήρωσε.

Το άλλο θέμα που θα φέρει ψηλά στην ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο είναι αυτό της ασφάλειας των πολιτών. Δεν ήταν τυχαία η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook. Με αφορμή τη νέα δολοφονία στα Σεπόλια σημείωσε πως «το οργανωμένο έγκλημα αφήνει τα ματωμένα ίχνη του σε δρόμους, πλατείες και καφετέριες», προσθέτοντας: «Το “νόμος και τάξη” που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το πώς θα στήσει αστυνομικά τμήματα μέσα στα ΑΕΙ». 

Να «ξυπνήσει» η κυβέρνηση και να παρουσιάσει μέσα στον Ιούνιο ένα συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος ζητούν από το ΚΙΝΑΛ: «Με τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή