ΒΟΥΛΗ

Εργασιακό νομοσχέδιο: Στη Βουλή σήμερα η «μητέρα των μαχών»

Εργασιακό νομοσχέδιο: Στη Βουλή σήμερα η «μητέρα των μαχών»

Η ώρα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών έφθασε σήμερα στη Βουλή, λίγο πριν κορυφωθεί με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας η τριήμερης διάρκειας κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και έγκρισης του σχεδίου νόμου για τα εργασιακά.

Η χθεσινή δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια «χρωματίστηκε» από την έντονα φορτισμένη απάντηση του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη στις διαρκείς και συχνά προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από τους παράλληλους μονολόγους βουλευτών πλειοψηφίας και μειοψηφίας, το περιεχόμενο των οποίων ωστόσο κράτησε στα ύψη το κλίμα πόλωσης που έχει διαμορφωθεί με επίκεντρο το επίμαχο νομοσχέδιο. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, εξάλλου, συνεχίστηκε και ο άτυπος διάλογος που έχει αναπτυχθεί στα κεντροαριστερά του πολιτικού σκηνικού αναφορικά για την προοπτική συνεργασιών, με τις σχετικές «προσκλήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ να συναντούν την απόρριψη από τα άλλα κόμματα.

«Εδώ και 2,5 μήνες και τι δεν έχω ακούσει. Οι επιθέσεις στην πλειονότητά τους είναι προσωπικές, είναι δολοφονία χαρακτήρος, είναι επιθέσεις οι οποίες βγάζουν εμπάθεια και μίσος», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στους επικριτές του από τον χώρο κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να συνεχίσει: «Εχω μια διαδρομή. Δεν είμαι καινούργιος. Εχω κριθεί κατ’ επανάληψη από τους Ελληνες πολίτες. Εχουν ακούσει οι πολίτες αυτή την κριτική με την οποία με περιλούζετε, πολλές φορές, αλλά πρέπει να σας πω ότι από το 2007 που κατεβαίνω υποψήφιος εκλέγομαι σταθερά στις πρώτες θέσεις, και στις τελευταίες εκλογές εξελέγην στην πρώτη θέση στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Βγήκε και ο αρχηγός σας και είπε τα γνωστά κοσμητικά επίθετα. Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία. Ολοι είμαστε γνωστοί σε αυτή τη χώρα. Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Για εσάς μένουν τα κοσμητικά επίθετα, για μένα μένει το έργο».

Οι επιθέσεις με στόχο το πρόσωπο του υπουργού Εργασίας δεν σταμάτησαν, πάντως, με τον Αλ. Μεϊκόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) επί παραδείγματι να χαρακτηρίζει τον κ. Χατζηδάκη «επί της ουσίας ανεπάγγελτο».

Την ίδια στιγμή, όπως προαναφέρθηκε, συνεχίστηκαν και χθες από του βήματος της εθνικής αντιπροσωπείας οι «επιθέσεις φιλίας» από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αποδέκτες το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Στελέχη όπως οι Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης και Ευκλ. Τσακαλώτος μίλησαν σχετικά. Για «αριστερό λαϊκισμό» μίλησε εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο Κ. Σκανδαλίδης.

Το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν να υπενθυμίζουν ως «απάντηση» τα στελέχη του ΚΚΕ, η ηγεσία του οποίου, όπως και του ΜέΡΑ25, έδειξε να δίνει μεγαλύτερη σημασία στη συμμετοχή σήμερα στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.