ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αναταράξεις με δηλώσεις Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αναταράξεις με δηλώσεις Πολάκη

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα βαρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας να ρίχνει γέφυρες σε ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ, παρά τα αρνητικά μηνύματα που λαμβάνει από τα τρία κόμματα. Στην Κουμουνδούρου άλλωστε θεωρούν φυσιολογικό που οι δύο τουλάχιστον αντιπολιτευτικές δυνάμεις –από το ΚΚΕ δεν περιμένουν πολλά– δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να καταγράψουν απώλειες. Κομματικές πηγές εκτιμούσαν, μετά τη συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή, πως το γεγονός ότι η απλή αναλογική μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Φώφη Γεννηματά και να την ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε μέσα στην Ολομέλεια να απλώσει μια ατζέντα στην οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να βρουν κοινό βηματισμό. Και η Φώφη Γεννηματά έχει μιλήσει, άλλωστε, για απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός με την πολιτική του διχάζει τη μεσαία τάξη, τους εργαζομένους και ότι προσπαθεί να κυβερνήσει σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως αυτή της πανδημίας, βασιζόμενος στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Τα ανοίγματα της Κουμουνδούρου πάντως δεν περιορίζονται στο εσωτερικό, αφού η άρση του lockdown και στην Ευρώπη επιτρέπει να πραγματοποιηθεί έπειτα από πολύ καιρό διά ζώσης η προσύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις 24 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης Τσίπρας προσκλήθηκε να συμμετάσχει ως παρατηρητής και την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντηση των ηγετών του PES. 
Μόνιμος «πονοκέφαλος» για τον Αλέξη Τσίπρα πάντως εξακολουθεί να είναι ο Παύλος Πολάκης, καθώς για άλλη μια φορά η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κινδύνευσε να επισκιαστεί από τις δηλώσεις του για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Η αμηχανία συνεχίστηκε στην Κουμουνδούρου, αφού ο βουλευτής Χανίων, μέσω των social media και πάλι, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας των λεγομένων του. Σε ερώτηση που του απηύθυνε χρήστης του Facebook για το αν έχει εμβολιαστεί, απάντησε: «Οχι μέχρι στιγμής, θα αποφασίσω τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές, τι και ποιο θα κάνω. Τώρα δεν έχει νόημα». Η κυβέρνηση δεν άφησε ασχολίαστη την ανάρτησή του, με την Αριστοτελία Πελώνη να δηλώνει: «Ισοπεδώνοντας την επιστήμη, αλλά και την πραγματικότητα των εμβολιασμών σε ολόκληρο τον κόσμο, ο κ. Πολάκης επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που έχει καταλάβει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Τι θα συνέβαινε αν εν μέσω πανδημίας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς, δεν θα το μάθουμε ποτέ». 

Συμφωνία των Πρεσπών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της επιλογής του να προχωρήσει, τρία χρόνια πριν, στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών: «Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να κοινοποιηθούν σε όλο τον ελληνικό λαό τα οφέλη της συμφωνίας που τώρα όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν», είπε, συμπληρώνοντας ότι «ως προοδευτικοί πολιτικοί είμαστε εδώ για να προωθούμε λύσεις, ακόμα και αν έχουν πολιτικό κόστος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή