Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά προχωρούν οι προσυνεδριακές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να επικυρώνει τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου. Η κορυφαία κομματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις 24-27 Φεβρουαρίου, ενώ έμφαση θα δοθεί στις τρίμηνες εξορμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και στη διεξαγωγή των 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων.

Προτεραιότητες για την Κουμουνδούρου η καμπάνια εγγραφής νέων μελών και η διεξαγωγή των 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων.

Η κλειστή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, το παρασκήνιο της οποίας αποκάλυψε η «Κ», λειτούργησε εκτονωτικά για τις τάσεις της Κουμουνδούρου, αφού στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης το κλίμα ήταν ήρεμο με μόνο κάποιες αναμενόμενες αιχμές.

Ο Νίκος Φίλης επανέλαβε τη διαφωνία του για την ποσόστωση (αριστίνδην συμμετοχή 150 προσωπικοτήτων στο Συνέδριο, 20% στελεχών της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στην Κεντρική Επιτροπή). «Η μόνη ποσόστωση είναι η ποσόστωση των γυναικών. Τα υπόλοιπα είναι κόλπα για να βάλουμε τους φίλους μας. Δεν είναι δημοκρατία», ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας. Ο Πάνος Σκουρλέτης επέλεξε να απαντήσει σε αναφορές μελών της «προεδρικής» πτέρυγας που κατηγόρησαν την «Ομπρέλα» πως λειτουργεί με «αριστερόμετρα». «Δεν υπάρχει κανείς που να κρατά αριστερόμετρο, αλλά ούτε και κανείς που να μην επιθυμεί τη διεύρυνση», συμπληρώνοντας πως «άλλο διεύρυνση, άλλο μετάλλαξη». Το «γάντι» σήκωσε ο Νίκος Παππάς αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «είναι αντίθετοι στις ποσοστώσεις ακόμα και κάποιοι που εκλέχθηκαν με ποσοστώσεις». Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η τοποθέτηση του Κώστα Ζαχαριάδη: «Τώρα έχουμε καταλάβει πως πρέπει να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Πρέπει να είναι ισότιμος ο σύντροφος που είναι 50 χρόνια στο κόμμα με αυτόν που ήρθε τώρα και στις εκλογές του 2019 παρασύρθηκε και ψήφισε Μητσοτάκη». «Η προοδευτική συμμαχία είναι στρατηγική επιλογή», ανέφερε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτοντας πως «το αντισύριζα μέτωπο αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί, αλλά και από τη Ν.Δ. και διάφοροι άλλοι προσπαθούν να φτιάξουν αντισύριζα μέτωπο με άλλους όρους».

Το στίγμα και το σύνθημα στην πορεία προς το συνέδριο είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του το πρωί του Σαββάτου μιλώντας για «νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή». O Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα τρέξει μια μεγάλη καμπάνια για την ακρίβεια με αιχμή την πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή