Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό

Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό

Σχεδόν έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου βάζει τις τελευταίες πινελιές στο κείμενο και ένα από τα επιχειρήματα που θα προτάξουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι η αντίστοιχη ευρωπαϊκή οδηγία. Οπως επισημαίνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο μηχανισμό επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως η αύξηση του κατώτατου μισθού σε αξιοπρεπή πλαίσια αποτελεί «σημαντικό παράγοντα για την ανάκαμψη της οικονομίας την περίοδο της κρίσης». Αυτό θα είναι το νέο «ντέρμπι» που ετοιμάζονται να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, επενδύοντας παράλληλα και στη στήριξη των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και βεβαίως οι νέοι εργαζόμενοι αποτελούν το κοινό με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επικοινωνήσει, με το οικονομικό επιτελείο να έχει ανάψει στο φουλ τις μηχανές του. Οι εξωστρεφείς δράσεις που προγραμματίζουν στην Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, με τα στελέχη να περιοδεύουν για αυτό τον σκοπό σε όλη την Ελλάδα.

Στην ανάγκη να υπάρξει μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου Ν. Ηλιόπουλος.

Η επίθεση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Μαξίμου για το θέμα της ακρίβειας είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Η Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ιστοσελίδα pagenews.gr, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αδιαφορεί για την κρίση φτωχοποίησης της κοινωνίας. Το κύμα ανατιμήσεων, πρόσθεσε, «αφορά πλέον, εκτός από την ενέργεια, τρόφιμα και βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης και επικάθεται στις δυσκολίες που δημιούργησε σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις η περίοδος της πανδημίας, λόγω μείωσης εισοδημάτων, τζίρου και σώρευσης χρεών». Η τομεάρχης Οικονομικών ανέφερε πως, σήμερα, «1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές δαπάνες διαβίωσης».

Στην ανάγκη να υπάρξει μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Είναι αλήθεια ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αύξηση των τιμών, όμως είναι επίσης αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει “καταφέρει” να έχει τις υψηλότερες τιμές στη χονδρική στο ρεύμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή