Στο Κοινοβούλιο μεταφέρει τη μάχη με Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο Κοινοβούλιο μεταφέρει τη μάχη με Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή μεταφέρει για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας τη σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, στην προσπάθεια της Κουμουνδούρου να προσωποποιήσει τις ευθύνες για την οικονομία και να συσπειρώσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή μεταφέρει για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας τη σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, στην προσπάθεια της Κουμουνδούρου να προσωποποιήσει τις ευθύνες για την οικονομία και να συσπειρώσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα ζητεί τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης «για το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που έχει δημιουργήσει κλίμα ασφυξίας στα νοικοκυριά και την ατολμία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης με αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης, καθώς και επιβολή αυστηρών ελέγχων εναντίον των καρτέλ στην αγορά».

Απόφαση της Κουμουνδούρου είναι η αντιπολιτευτική βεντάλια να απλώνεται συνεχώς με διαφορετική θεματολογία. Το γεγονός πως στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν επικεντρώσει στην πανδημία και την πρόταση για ορισμό επιτροπής επιστημόνων κοινής αποδοχής, δεν τους απέτρεψε στο να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της ακρίβειας. Στις αρχές του προηγούμενου μήνα ο τέως πρωθυπουργός είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό, το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την ενίσχυση του ΕΣΥ και τώρα κάνει στροφή στην οικονομία. Θεωρούν, άλλωστε, πως η σύνδεση αυτών των δύο μεγάλων ζητημάτων ταλανίζει τους πολίτες αυτή την περίοδο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του επισημαίνει πως οι ανατιμήσεις σε ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης και πρωτίστως στα τρόφιμα, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, εμπορεύματα, ενοίκια έχουν δημιουργήσει κλίμα οικονομικής ασφυξίας στην πλειονότητα των νοικοκυριών. Αναφέρει επίσης πως:

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να λάβει μέτρα στήριξης των πολιτών με αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης.

• Τον περασμένο μήνα ο πληθωρισμός ήταν ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας, ενώ οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εδώ και τρία χρόνια.

• Η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγει πως «η κυβέρνηση αδρανεί, δεν λαμβάνει τις αναγκαίες θεσμικές πρωτοβουλίες και έχει από πρόθεση ανατρέψει τον ρόλο που παραδοσιακά είχε η ΔΕΗ στον προσδιορισμό τιμής της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν ασκεί τα καθήκοντά της σε σχέση με τις ρυθμιστικές αρχές».

Προκειμένου να αποτυπώσει το κλίμα που επικρατεί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πυκνώσει τις επαφές του με τις κοινωνικές ομάδες. Χθες συναντήθηκε με εκπροσώπους από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Μίλησε για συνειδητή εκστρατεία πλάνης από τον κ. Μητσοτάκη εις βάρος των συνταξιούχων. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν αυτή που είχε μειώσει αρκετές φορές τις συντάξεις», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συγκράτησε τις περικοπές στις συντάξεις και έδωσε τη 13η σύνταξη, που τότε έλεγαν ότι είναι ψίχουλα». Για τις εκκρεμείς συντάξεις έκανε λόγο για τετραπλασιασμό τους μέσα σε δύο χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή