ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Ανοίξαμε την Αγία Σοφία – Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

«Τι χαρά για εμάς!», δήλωσε για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι η χώρα του προστατεύει τα συμφέροντά της σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Ερντογάν: Ανοίξαμε την Αγία Σοφία – Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εμείς με το όραμα του 2053, την έννοια της Άλωσης, θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στο νου και στις καρδιές της νέας γενιάς. Ανοίξαμε την Αγία Σοφία μας; Επίσης στην Αγία Σοφία μας, δόξα σοι, Κύριε, προσευχόμαστε της Παρασκευές; Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς!»

Κατά την ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του προστατεύει τα συμφέροντά της και στηρίζει τους φίλους της από τον Καύκασο μέχρι την Αν. Μεσόγειο. «Την ώρα που όλες οι περιοχές γύρω μας πλήττονται από κρίσεις ασφάλειας, όπως στα νότια σύνορα μας, στον Καύκασο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, εμείς όχι μόνο καταφέραμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας, αλλά υποστηρίξαμε και δείξαμε εμπιστοσύνη στους φίλους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Ερντογάν: Παίζει μπάσκετ για να διαψεύσει τις φήμες για την υγεία του (βίντεο)

Η Τουρκία αψηφά την κλιματική κρίση

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις