Πυρ ομαδόν για τη διαχείριση της πανδημίας

Πυρ ομαδόν για τη διαχείριση της πανδημίας

Οι υψηλοί τόνοι του πρωθυπουργού στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και το «φύγετε» του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη έχουν «κοκκινίσει» το πολιτικό θερμόμετρο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παίρνουν θέση μάχης.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υψηλοί τόνοι του πρωθυπουργού στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και το «φύγετε» του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη έχουν «κοκκινίσει» το πολιτικό θερμόμετρο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παίρνουν θέση μάχης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να βρεθεί την Πέμπτη στην Κομοτηνή –τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του μετά την Εύβοια– και από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «εκτός τόπου και χρόνου». «Oσο ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στην αποτυχία και την ανεπάρκειά του, τόσο τα κρούσματα και οι απώλειες θα αυξάνονται δραματικά, με την υπογραφή του. Oσο δεν κάνει τα αυτονόητα για την πανδημία, τόσο θα φέρνει πιο κοντά ακόμα έναν φονικό χειμώνα αλλά και εντέλει ακόμα ένα καταστροφικό lockdown, το οποίο θα επισφραγίσει την αποτυχία του. Και όσο πιο πολύ χάνει τον έλεγχο και βουλιάζει, τόσο πιο χυδαίος θα γίνεται για να κρύψει τις ευθύνες του. Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, ας πάρει τον περιφερόμενο θίασό του και ας πάνε σπίτια τους», αναφέρουν από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πυρετώδεις είναι παράλληλα οι προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης την Παρασκευή στην Ολομέλεια αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, αλλά και για «στημένες» δημοσκοπήσεις.

«Αρνητής πραγματικότητας»

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταλογίζουν σειρά από λάθη στην κυβέρνηση.

Από το ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είναι «αρνητής της πραγματικότητας», συμπληρώνοντας πως «δεν αρκούν οι αφορισμοί του lockdown, όταν δεν κάνει τίποτα για να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελμάτων που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες. Δεν αρκούν τα ευχολόγια για το ΕΣΥ, όταν δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για την ενίσχυσή του».

Επαφές με εκπαιδευτικούς

Με συλλόγους εκπαιδευτικών στο Περιστέρι συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα στις σχολικές μονάδες: «Ενημερωτικές δράσεις για τον εμβολιασμό, ελεγχόμενα τεστ έξω και μέσα στα σχολεία, δωρεάν, μαζικά. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών εδώ και τώρα, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Βεβαίως, προσλήψεις και βοηθητικού προσωπικού, γιατί λείπουν και καθαρίστριες και μια σειρά ειδικότητες, και ειδικά στα σχολεία της περιοχής».

Ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέροντας «υπεράριθμες παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού που καταγράφονται στο σύστημα της Ε.Ε. “EudraVigilance”». «Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πλεύρη να αφήσουν την ανέμελη, ανεύθυνη και εγκληματική αυτή τακτική. Να προχωρήσουν άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και παράλληλα να επιτάξουν όλες τις μεγάλες ιδιωτικές δομές υγείας στη χώρα», επισημαίνουν από το ΜέΡΑ25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή