Ο Δ. Κουτσούμπας απευθύνει πρόσκληση συμπόρευσης με ΚΚΕ

Ο Δ. Κουτσούμπας απευθύνει πρόσκληση συμπόρευσης με ΚΚΕ

Από τον Περισσό ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, απηύθυνε πρόσκληση για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Περισσό ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, απηύθυνε πρόσκληση για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Το κάλεσμα του γενικού γραμματέα με το σύνθημα «ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» συνοδεύτηκε από έντονη κριτική προς τις υπόλοιπες δυνάμεις που επικαλούνται την προοδευτική τους κατεύθυνση.

«Για να μην πάμε και τόσο μακριά, να θυμίσουμε μόνο ότι τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ, περί προοδευτικών δυνάμεων, έλεγε και το ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενες δεκαετίες κι έφτασε να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ. Αυτά λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Μάλιστα σφήνα στη συζήτηση περί προοδευτικής κυβέρνησης μπαίνει ακόμα και η Ν.Δ., που διεκδικεί διά στόματος Μητσοτάκη τον τίτλο της προόδου για την πολιτική της κυβέρνησής του. Η Ν.Δ. βαφτίζει προοδευτικές τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της. Εκεί φτάσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την κριτική του κ. Κουτσούμπα δεν ξέφυγε ούτε το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται σε προεκλογικές διαδικασίες: «Σήμερα, κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να έχουν κάποιες προσδοκίες, θέλουν το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει η λεγόμενη “μεγάλη δημοκρατική παράταξη”.

H oμιλία του γεν. γραμματέα του κόμματος συνοδεύτηκε από έντονη κριτική προς Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Τους λέμε ειλικρινά: Οι προσδοκίες αυτές θα διαψευστούν. Γιατί η στήριξή τους σε αυτό το κόμμα, την επομένη θα γίνει εκ νέου στήριξη μιας νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη Ν.Δ.».

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε κατά την ομιλία του πως μόνο «το ΚΚΕ κράτησε όρθια την κόκκινη σημαία, δεν την κατέβασε ποτέ» και κάλεσε σε συμπόρευση κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από την πολιτική αφετηρία του και ανεξάρτητα από το σε ποιο πολιτικό κόμμα ο ίδιος τοποθετεί τον εαυτό του.

Επισήμανε πως το ΚΚΕ έπειτα από συζήτηση απέκτησε ένα σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα, «που δίνει όχι μόνο απαντήσεις σε βασανιστικά καθημερινά ερωτήματα, αλλά περιγράφει και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να δοθούν λύσεις σε εργατικά – λαϊκά προβλήματα, ανοίγοντας δρόμους προς τα εμπρός, προετοιμάζοντας τις δυνάμεις του, τον λαό, για “τους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή