Νέο lockdown «βλέπουν» στην Κουμουνδούρου

Νέο lockdown «βλέπουν» στην Κουμουνδούρου

Στη νέα σύσκεψη του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη του οργάνου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη νέα σύσκεψη του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη του οργάνου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας. Είναι αρκετά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πιστεύουν πως το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν το «προοίμιο» του νέου κλεισίματος της αγοράς που θα αναγκαστεί να ανακοινώσει το Μαξίμου. Αυτό αποτύπωσε και στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο TRT: «Η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια εκατόμβη νεκρών, αλλά και σε ένα lockdown καταστροφικό για την οικονομία, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν έπαιρνε εγκαίρως μέτρα και αν είχε την πολιτική βούληση να συγκρουστεί».

Ο τέως πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κυβέρνηση πρόχειρη και κυνική: «Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με έναν επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία. Και αυτό το οποίο ενδιαφέρει στο τέλος της ημέρας τον κ. Μητσοτάκη είναι να μη συγκρουστεί με αυτό που θεωρεί ο ίδιος εκλογική πελατεία, εκλογικό ακροατήριο. Οταν όλος ο κόσμος μετράει κρούσματα και νεκρούς αυτός μετράει ψήφους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόχειρη και κυνική χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στο περιθώριο, η απάντηση από Οικονόμου.

«Ο κατηφορικός δρόμος που έχει επιλέξει o κ. Τσίπρας, οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και για αυτό τον βαδίζει μόνος του. Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με μια στρατηγική που αυξάνει προοδευτικά την εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επιτρέπει στην οικονομία και την εκπαίδευση να λειτουργούν, στην κοινωνία να μην είναι περίκλειστη και στο ΕΣΥ να ενισχύεται συνεχώς, ώστε να αντέξει στην πίεση και να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε», ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για το θέμα της ακρίβειας, επισημαίνοντας πως από τον Μάιο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον κ. Μητσοτάκη να δράσει. «Ενώ σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις παίρνουν ουσιαστικά μέτρα, ανακοινώνει 9 ευρώ στον λογαριασμό του ρεύματος όταν οι αυξήσεις που ήρθαν είναι αυξήσεις το λιγότερο 100-120-150 ευρώ. Τότε αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο πρωθυπουργός ή είναι εκτός πραγματικότητας ή μας κοροϊδεύει», ανέφερε και εκτίμησε πως η Ν.Δ. θα έχει ραγδαία και επιταχυνόμενη φθορά και δεν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου.

Μετά την πρόταση του Νίκου Φίλη να αφαιρείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού από όσους δεν κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, που ανακοίνωσε τελικά η κυβέρνηση για την ηλικιακή ομάδα 60+, ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα παρέμβαση. Ζήτησε, μεταξύ άλλων, να δοθούν ακόμα και οικονομικά κίνητρα στους ηλικιωμένους προκειμένου να εμβολιαστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή