Κυρ. Μητσοτάκης:Στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2022

Κυρ. Μητσοτάκης:Στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2022

Εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους σχεδιάζει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους σχεδιάζει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία εστιάζοντας κυρίως στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύεται υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα. Πώς επέστρεψε σε θετική πορεία».

«Πιστεύω ότι θα μπορέσω να επισκεφθώ τις ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή μας και βρίσκεται πολύ κοντά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν σκοπεύει να επισκεφθεί επισήμως τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε συνέντευξη στην Washington Post o πρωθυπουργός εκτίμησε αναφορικά με την πανδημία πως πιθανότατα θα δούμε την κορύφωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στο επόμενο έτος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και όταν μίλησε για τους ρυθμούς ανάπτυξης, σημειώνοντας ενδεικτικά πως αναμένεται ότι ο ρυθμός αυτός που φέτος θα ξεπεράσει το 7%, του χρόνου να ξεπεράσει το 5%. «Η οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι «να γίνει η Ελλάδα το success story της Ευρωζώνης». Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «η ανεργία μειώνεται» και πως «οι νέοι Ελληνες για πρώτη φορά επιστρέφουν στη χώρα», ενώ σε ερώτηση για τις επενδύσεις και το ενδιαφέρον επιχειρήσεων όπως η Microsoft, η Amazon και η Tesla, o πρωθυπουργός απάντησε ότι «όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στρέφουν τώρα το βλέμμα τους στην Ελλάδα. Ο λόγος που το κάνουν είναι κυρίως λόγω του ανθρώπινου κεφαλαίου μας». Τούτων δοθέντων συμπλήρωσε πως η χώρα μας «θα μπορεί να παράγει πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023».

Ως προς την πανδημία εξέφρασε την εκτίμηση πως πιθανότατα θα δούμε την κορύφωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, και σημειώνοντας ότι «το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73%», πρόσθεσε: «Θέλουμε να φτάσουμε στο 80%».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία και αφού μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να εργαλειοποιεί τους μετανάστες», τόνισε: «Εάν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά, μπορεί να υπάρξουν συνέπειες για την ίδια – κυρώσεις από την Ε.Ε. Από την άλλη, εάν η Τουρκία σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει περιθώριο να καθίσουμε στο τραπέζι και να λύσουμε τις διαφορές μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή