Αντιδράσεις από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελλ. Λύση, ΜέΡΑ25 για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Αντιδράσεις από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελλ. Λύση, ΜέΡΑ25 για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Στην αντεπίθεση πέρασαν και τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την προμήθεια δύο δωρεάν self tests στους πολίτες μέσα στις γιορτές.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασαν και τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την προμήθεια δύο δωρεάν self tests στους πολίτες μέσα στις γιορτές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως σε «αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές και ενόψει των εορτών, η κυβέρνηση συνεχίζει να είναι άτολμη. Οι συνεχείς παλινωδίες της κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα νέα μέτρα υγειονομικής προστασίας και υπονομεύουν το ίδιο το εμβολιαστικό πρόγραμμα, βάζοντας την κοινωνία σε μεγάλο κίνδυνο. Η στήριξη του ΕΣΥ παραμένει ανεπαρκής, όπως όλοι γνωρίζαμε, αλλά και επιβεβαίωσε η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα. Η εμβολιαστική κάλυψη είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την κοινωνία και οδηγώντας σε τραγικό απολογισμό καθημερινά». Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε πως «χρειάζεται άμεσα ξεκάθαρο σχέδιο, μέτρα που θα εφαρμόζονται και έλεγχοι. Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο: η προστασία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνει οποιοδήποτε πολιτικό κόστος».

Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε πως σε «αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές και ενόψει των εορτών, η κυβέρνηση συνεχίζει να είναι άτολμη».

Σε υψηλούς τόνους η κριτική και από το ΚΚΕ, που κατηγορεί την κυβέρνηση πως προχωράει σε φθηνά τεχνάσματα: «Τη στιγμή που η πανδημία είναι σε έξαρση και μια νέα μεταδοτική μετάλλαξη βρίσκεται προ των πυλών, το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ουσιαστικά συνοψίζεται στη φράση: “Κανένα νέο μέτρο προστασίας”. Ούτε δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ παντού και για όλους, ούτε μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων, ούτε μέτρα αραίωσης σε κρίσιμους χώρους συγχρωτισμού, όπως τα σχολεία όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

«Σε μια κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα διαθέτει μία κυβέρνηση φοβική και επικίνδυνη. Μία κυβέρνηση της “υπαναχώρησης” έως την οριστική της “αναχώρηση”. Σήμερα αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ότι τις κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν τις λαμβάνουν οι “ειδικοί” και οι “επιτροπές” αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός», ανέφεραν από την Ελληνική Λύση, προσθέτοντας πως «η έως τώρα αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης». Από το ΜέΡΑ25 υπογράμμισαν πως «χθες η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αποφασίσει την επιβολή #RapidTests σε όλους, με το κόστος στους πολίτες. Σήμερα με “εντολή Μητσοτάκη” τα rapid tests έγιναν self ευγενικής χορηγίας της Μητσοτάκης Α.Ε. Μέχρι να αποφασίσει ο πρωθυπουργός ας διαβάσει τι ζητάει το ΜέΡΑ25 καιρό τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή