Νέα μέτρα στη Βουλή

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στη λειτουργία της Βουλής μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Κώστας Τασούλας περιμένει την εισήγηση της ιατρικής υπηρεσίας, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ολομέλεια δεν θα συνεχίσει να φιλοξενεί 200 βουλευτές. Ο αριθμός θα μειωθεί, και στη Διάσκεψη των Προέδρων θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις, που θα αφορούν και τις επιτροπές. Οι διαδικτυακές συνδέσεις θα αυξηθούν κατά τις συνεδριάσεις, ενώ με το άνοιγμα της Βουλής ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο κτίριο και το πρώτο διήμερο βουλευτές, υπάλληλοι, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι θα υποβάλλονται σε τεστ. Θα ισχύσει βεβαίως για τους εργαζομένους η αύξηση της τηλεργασίας στο 50%.

Πολάκης και Κύρτσος

Θεωρώ πολύ δύσκολο στον ΣΥΡΙΖΑ να μην ασχοληθούν με τον Π. Πολάκη από το νέο έτος. Στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να στριμώξουν τον πρωθυπουργό με το θέμα της πανδημίας και ο πρώην υπουργός για άλλη μια φορά «κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα». Η ανάρτησή του με την οποία αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην «Ο», προκάλεσε νέες εσωτερικές αντιδράσεις. Οχι πως ιδρώνει το αυτί του κ. Πολάκη, αλλά μαθαίνω πως έρχονται αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος, στα περί διαγραφών. Θα επανέλθω σύντομα στο θέμα… Στο άλλο στρατόπεδο, στη Ν.Δ., ο Γ. Κύρτσος με την τελευταία του ανάρτηση αποδόμησε όλη την πολιτική της κυβέρνησης. Από την πανδημία, την απολιγνιτοποίηση μέχρι και την ακρίβεια. Ο ευρωβουλευτής δείχνει τα δόντια του για το 2022. Να δούμε αν θα τα δείξει και το Μαξίμου.

Ταξίδι-αστραπή

Στην Αθήνα θα βρίσκεται τις μέρες των γιορτών ο Ν. Ανδρουλάκης. Με εξαίρεση ένα ταξίδι-αστραπή σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στη Βουλή είναι η βάση του νέου προέδρου και στο γραφείο του στον 1ο όροφο κάνει καθημερινά συσκέψεις με συνεργάτες του και στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ώστε να καταλήξει στα νέα οργανωτικά σχήματα και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα μετά τις γιορτές. Μεταφέροντας, μέσω ΚΕΠ, τις δύο δόσεις που είχε κάνει στις Βρυξέλλες, ολοκλήρωσε στην Αθήνα τον εμβολιασμό του.

Ακύρωση λόγω COVID

Με δεδομένο ότι η Αυστρία έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ των θέσεων της Ελλάδας στην Ε.Ε., το πρωτοχρονιάτικο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Βιέννη, κατόπιν πρόσκλησης του Αυστριακού ομολόγου του, A. Σάλενμπεργκ, θα είχε ιδιαίτερη σημασία. Η πανδημία και η μετάλλαξη Ομικρον όμως είχαν διαφορετική γνώμη και έτσι η επίσκεψη ακυρώθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή