Η «Ελπίδα» έφερε πολιτικό πόλεμο

Η «Ελπίδα» έφερε πολιτικό πόλεμο

Σφοδρή κριτική από τους πολιτικούς αρχηγούς κατά της κυβέρνησης

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Ελπίδα» φούντωσε την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να αναδείξουν πως η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση της παρουσιάζεται και έτσι τη σκυτάλη πήρε ο Αλέξης Τσίπρας: «Oσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Χιλιάδες συμπολίτες μας έμειναν μόνοι τους στο έλεος της κακοκαιρίας. Aλλοι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, άλλοι χωρίς ρεύμα και θέρμανση και βέβαια με κλειστές κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας για ώρες». Σε κάθε ευκαιρία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δείχνει πλέον πως το αίτημά του για εκλογές, που πρωτοειπώθηκε στη συζήτηση του προϋπολογισμού, είναι απολύτως δικαιολογημένο, στοχοποιώντας πάντα τον πρωθυπουργό: «Ενα εικοσιτετράωρο χάους για τη χώρα και ταλαιπωρίας για τους πολίτες της και ο κ. Μητσοτάκης, ο βασικός υπεύθυνος του χάους, απών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρχε η πρόγνωση για αυτή τη σφοδρότητα και ταχύτητα εισόδου του φαινομένου στην Αττική και την Αθήνα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε χαμηλούς τόνους δόθηκε η απάντηση από τον Γιάννη Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Υπήρχαν χιλιάδες κόσμου που ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σε αυτόν τον κόσμο οφείλουμε καταρχήν τη συγγνώμη μας, όλοι, ως οργανωμένο κράτος χωρίς αμφιβολία. Δεν μπορεί να γίνονται αυτά τα πράγματα και δεύτερον, πέραν από τις εξηγήσεις και όχι τις δικαιολογίες για την απόδοση των ευθυνών –που δεν είναι ζήτημα της ημέρας αυτό– η προτεραιότητά μας είναι να φτάσουν οι πολίτες με ασφάλεια στα σπίτια τους». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε τα αργά αντανακλαστικά που παρουσίασε ο κρατικός μηχανισμός: «Δεν υπήρχε η πρόγνωση για αυτή τη σφοδρότητα και για αυτή την ταχύτητα εισόδου του φαινομένου στην Αττική και την Αθήνα. Κλείσαμε τα σχολεία, ακριβώς γιατί εκεί είναι πιο ιδιαίτερη η κατάσταση για μια σειρά από λόγους. Δεχτήκαμε και κριτική γιατί κλείσαμε τα σχολεία, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν υπήρχε η πρόγνωση ότι αργά το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα θα είχαμε μια ένταση του φαινομένου τέτοια που να επέβαλε να μη λειτουργήσει η πόλη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως «αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος, όπως επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επιτελικό χάος που ταλαιπωρεί διαρκώς τον ελληνικό λαό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι πολίτες έμειναν μόνοι τους στο έλεος της κακοκαιρίας, παρά το γεγονός πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν γνωστό πως θα πλήξουν και την Αθήνα. «Αυτός ο εφιάλτης είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική ολιγωρία και αδιαφορία. Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες γιατί τις θεωρεί “ανεπίτρεπτο κόστος”», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε «την επιστροφή της Αττικής Οδού και των εκατοντάδων εκατομμυρίων εσόδων της, άμεσα στο Δημόσιο, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να πάρουν ξεκάθαρη θέση πέρα από τα “κροκοδείλια δάκρυα”». «Ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι, δήθεν, ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα», επεσήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή