Δυσφορία από Βενιζέλο για αναφορά στη Novartis

Δυσφορία από Βενιζέλο για αναφορά στη Novartis

Απογοητευμένος από την κυβερνητική στάση έναντι των πολιτικών προσώπων που, όπως εκείνος, δεν είναι στελέχη της Ν.Δ., αλλά στοχοποιήθηκαν στη «σκευωρία Novartis», εμφανίζεται ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απογοητευμένος από την κυβερνητική στάση έναντι των πολιτικών προσώπων που, όπως εκείνος, δεν είναι στελέχη της Ν.Δ., αλλά στοχοποιήθηκαν στη «σκευωρία Novartis», εμφανίζεται ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Αρχικώς με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης εξέφρασε τη δυσφορία του καθώς ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε, με επικριτικούς προς τον κ. Αλ. Τσίπρα τόνους, μόνο στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που αποτέλεσαν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση, η οποία, ως γνωστόν, τέθηκε στο αρχείο. «Ο πρωθυπουργός, στο συγκεκριμένο ζήτημα, μίλησε ως πρόεδρος της Ν.Δ. για τα στελέχη της παράταξής μας», απάντησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση Βενιζέλου.

Επανερχόμενος, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε χθες ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός θα έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να λειτουργήσουν θεσμικά και όχι με κομματικά κριτήρια. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για αγώνα που δόθηκε και εκτός Ν.Δ. για να ηττηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υποτιμώ τα εκλογικά ποσοστά που έλαβε το 2019 η Ν.Δ. υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη. Οδηγηθήκαμε όμως στη μεταβολή των πολιτικών συνθηκών επειδή κάποιοι έδωσαν πολυετή και σκληρό αγώνα, παίζοντας τη ζωή και την τιμή τους, για να μείνει η χώρα όρθια μέχρι το 2015», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει: «Δυστυχώς τα πολιτικά και θεσμικά ανακλαστικά της σημερινής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά αυστηρώς τις αρμοδιότητες του νομοθέτη και του υπουργού Δικαιοσύνης ως προς το πλέγμα των θεσμικών ανομιών της σκευωρίας Novartis ήταν και είναι ακόμη πολύ αργά». Ενοχλημένος για την ίδια αιτία εμφανίστηκε χθες στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κ. Σκανδαλίδης. Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί πως στη συζήτηση στη Βουλή δεν έγινε καμία αναφορά στην υπόθεση Novartis από το ΚΙΝΑΛ, που δεν τοποθετείται επί του θέματος γενικότερα.

Την πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών Novartis, για τους κ. Αδ. Γεωργιάδη και Δ. Αβραμόπουλο, ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Π. Πoλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή