Ο Πολάκης… δεν δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πολάκης… δεν δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ

Ηταν το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη που δεν δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη που δεν δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανείς στην Κουμουνδούρου που να μη θεωρεί αδικαιολόγητη την πρωτοβουλία του Χαράλαμπου Αθανασίου να του αφαιρέσει τον λόγο επειδή επέλεξε, έχοντας απέναντί του τον Αδ. Γεωργιάδη, να επικεντρώσει στη Novartis. Δεν πίστευε επίσης κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση πως ο Χανιώτης βουλευτής δεν θα βρισκόταν πολύ γρήγορα και πάλι στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πίεση που δέχεται δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ειδικά στην Κρήτη, δεν δίνει το περιθώριο στον Αλέξη Τσίπρα να υποστεί καμία απώλεια. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει το δικό του κοινό που τον ακολουθεί πιστά στο νησί. Η κάλυψη που του παρείχε ο πρόεδρος στην τελευταία του συνέντευξη δεν πέρασε απαρατήρητη. Η προσπάθεια «εργαλειοποίησης του Πολάκη από τη Ν.Δ.» επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά από τα στόματα των στελεχών. Ο αψίκορος βουλευτής, αν δεν υποπέσει σε σφάλμα επιπέδου Κουρουμπλή, δεν αποκλείεται να αφεθεί να τρέξει μια ημιαυτόνομη προεκλογική κούρσα κάνοντας το δικό του παιχνίδι.

Πρώτη φορά τη στάση του στη Βουλή δικαιολογούν στελέχη από όλες τις τάσεις – «Κέρδη» από τη σύγκρουση Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ αναμένει η Κουμουνδούρου.

Το πολιτικό θερμόμετρο στο τρίπολο Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ έχει χτυπήσει «κόκκινο» και στην Κουμουνδούρου, παρακολουθώντας την έντονη κόντρα μεταξύ των δύο παλαιών κυβερνητικών εταίρων, επιλέγουν σε αυτή τη φάση τη μερική εμπλοκή. Η δημιουργία ενός μη ορθόδοξου σιωπηρού μετώπου κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο την επιστροφή του ΚΙΝΑΛ σε μονοψήφια νούμερα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά δεν είναι το σχέδιο που έχουν στο μυαλό τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους στη Χαριλάου Τρικούπη, πως τον εξίσωσε με τον Παύλο Πολάκη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που στην πρόταση δυσπιστίας είχε κατηγορήσει το ΚΙΝΑΛ ότι «προτιμά τον εξώστη». Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο καβγάς των δύο προκύπτει από το άγχος που αισθάνεται η Ν.Δ. για τα δημοσκοπικά ποσοστά της. Η γραμμή πως ο «εχθρός είναι η δεξιά παράταξη» δεν πρόκειται να αλλάξει στην Κουμουνδούρου και οι συγκρούσεις Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας. Οπως επίσης και το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε την «εύκολη κριτική» προς τον Παύλο Πολάκη, συνειδητοποιώντας, όπως λένε, ότι η αφαίρεση του λόγου από ένα βουλευτή συνιστά συνταγματική εκτροπή.

Ο χρόνος πάντως στην Κουμουνδούρου μετρά αντίστροφα. Η παγιωμένη δημοσκοπική εικόνα των τελευταίων μηνών, που δείχνει τη Ν.Δ. να φθείρεται έστω και αργά χωρίς να κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χτυπάει καμπανάκια. Η εκτίμηση που κάνουν είναι πως το ΚΙΝΑΛ έλκει περισσότερο κόσμο από τη «γαλάζια» παράταξη και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο του 2019. Αναζητούν ασφαλώς την κίνηση που θα συσπειρώσει το κόμμα. Οδηγός τους, όπως υποστηρίζουν, είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων και η δυσαρέσκεια του κόσμου για την ακρίβεια. Οπλο τους, το συνέδριο, που σύμφωνα με πληροφορίες παίρνει μια τελική μετάθεση για τα μέσα Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή