Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραγωδία όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ελλάδα η κατάσταση στη Μαριούπολη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραγωδία όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ελλάδα η κατάσταση στη Μαριούπολη

Κατά τη συνεδρίαση των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα πως για να έχουν αποτελεσματικότητα οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είναι αναγκαία η ενιαία εφαρμογή τους από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Μαριούπολη όπου η Ελλάδα πενθεί για τις απώλειες ομογενών.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας στην κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα επανέλαβε κατά τη συνεδρίαση των ηγετών του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή για την υποστήριξη της Ουκρανίας με αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια, στη στήριξη των κυρώσεων, καθώς και στην υποδοχή άνω των 13.000 Ουκρανών προσφύγων από τη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έκανε ειδική μνεία στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τόνισε ότι για να έχουν αποτελεσματικότητα ως μέσο πίεσης είναι αναγκαία η ενιαία εφαρμογή τους από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ (υπενθυμίζεται ότι η μόνη χώρα-μέλος της Συμμαχίας που δεν εφαρμόζει κυρώσεις κατά της Μόσχας είναι η Τουρκία).

Τέλος, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Μαριούπολη και στις ανθρώπινες απώλειες. Πρόκειται, όπως είπε, για τραγωδία όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ελλάδα, που πενθεί ήδη απώλειες ομογενών. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή