ΚΚΕ: Μαύρη επέτειος η ένταξη στο ΝΑΤΟ

ΚΚΕ: Μαύρη επέτειος η ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ομιλία Κουτσούμπα σε ημερίδα του κόμματος με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων – Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για την εξωτερική πολιτική.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρία, εκτός από μαύρη επέτειο, χαρακτήρισε τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. «Ιδιαίτερα για τους νέους είναι ευκαιρία να ανατρέξουν στην αιματοβαμμένη, γεμάτη εγκλήματα, ιστορία αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, η οποία συνεχίζει να γράφεται και στις μέρες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κουτσούμπας συμπλήρωσε πως σήμερα «οι σελίδες της αιματοβαμμένης ιστορίας του ΝΑΤΟ γράφονται στην Ουκρανία. Εκεί όπου καίει η φωτιά του πολέμου. Μια φωτιά που δεν άναψε ξαφνικά πριν από μερικούς μήνες με την απαράδεκτη επέμβαση της καπιταλιστικής Ρωσίας, αλλά σιγοκαίει χρόνια πριν, πάνω από μια δεκαετία. Πάνω από μια δεκαετία, τα δυο αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, από τη μια η Ρωσία και από την άλλη το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., απλώνουν το μπαρούτι τους στην περιοχή της Αν. Ευρώπης, στο έδαφος της Ουκρανίας».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην εξωτερική πολιτική που έχει ασκηθεί στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ευρωατλαντική προπαγάνδα. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του “στρατηγικού διαλόγου” με τις ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο για τη νέα συμφωνία για τις ελληνοαμερικανικές βάσεις, που τελικά υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2019, κι ας παριστάνουν τώρα οι υποκριτές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τις “αθώες περιστερές”. Η αναβάθμιση της Σούδας, οι νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και τη Λάρισα, είναι υποδομές που ισχυροποιούνται παραπέρα και επεκτείνονται επ’ αόριστον».

Επίθεση προς όλες τις πτέρυγες της Βουλής εξαπέλυσε και για το θέμα της ακρίβειας: «Οι προτάσεις τους, τόσο της κυβέρνησης όσο και των άλλων κομμάτων, δεν θίγουν στο ελάχιστο τις κύριες αιτίες της ενεργειακής ακρίβειας, γι’ αυτό και δεν αποτελούν λύση.

Αντίθετα, διέξοδο δίνουν οι προτάσεις του ΚΚΕ για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και μείωσης των τιμών, για άμεση και πλήρη επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, για κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και ρύπων, για απόσυρση από τις κυρώσεις προς τη Ρωσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή