Ελληνοτουρκικά: Νέα επίθεση Ερντογάν κατά του κ. Μητσοτάκη

Ελληνοτουρκικά: Νέα επίθεση Ερντογάν κατά του κ. Μητσοτάκη

O πρόεδρος της Τουρκίας, εμφανώς ενοχλημένος από τη στήριξη της Ε.Ε. και των ΗΠΑ προς την Αθήνα, επιτέθηκε για άλλη μια φορά εναντίον της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. O πρόεδρος της Τουρκίας, εμφανώς ενοχλημένος από τη στήριξη της Ε.Ε. και των ΗΠΑ προς την Αθήνα, επιτέθηκε για άλλη μια φορά εναντίον της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Σήμερα στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν 9 βάσεις των ΗΠΑ. Λέμε εναντίον ποιου το κάνετε αυτό; Mας απαντούν και λένε “εναντίον της Ρωσίας”. Με συγχωρείτε, αλλά δεν το χάφτουμε αυτό. Σήμερα η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, οι χώρες της Ευρώπης που δεν θα τις κατονομάσω, της παραχωρούν όπλα, ελικόπτερα, αεροσκάφη. Οπως και οι ΗΠΑ στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο και παραχωρούν. Ποιον έχουν στόχο;», δήλωσε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην Αγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αφού υπενθύμισε το γεύμα εργασίας που είχε με τον κ. Μητσοτάκη τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι «είχαμε πει να μην υπάρχουν τρίτες χώρες ανάμεσά μας, όμως δυο με τρεις εβδομάδες μετά τη συνάντησή μας, στις ΗΠΑ, στο Κογκρέσο έκανε ομιλίες εναντίον της Τουρκίας και των συμφερόντων της Τουρκίας, λες και δεν είχαμε συναντηθεί. Μετά πήγε στο Νταβός κι έκανε τα ίδια. Ας μην παρεξηγούν, εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια. Εμείς δεν λέμε “ναι” στην πολιτική που έχει έλλειψη αξιοπρέπειας».

Στη στρατιωτική άσκηση EFES σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος με τον κυβερνητικό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σήμερα, ο κ. Ερντογάν μαζί με τον κυβερνητικό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική άσκηση EFES που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Αυτή η κίνηση θεωρείται μήνυμα των δύο πολιτικών, που το τελευταίο διάστημα επιλέγουν να ανεβάσουν τους τόνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας μετέδωσαν την είδηση αυτή ως έκτακτο γεγονός, ενώ το υπουργείο Αμυνας δημοσίευσε βίντεο από τις αποβατικές ασκήσεις που κάνουν οι δυνάμεις των πεζοναυτών κατά τη διάρκεια της EFES.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ με μηνύματά του στο Twitter κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έκθεση σχετικά με την Τουρκία και ισχυρίστηκε πως «είναι άσχετη με την πραγματικότητα και ανεύθυνη. Εδειξαν μια προσέγγιση βασισμένη σε ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις, στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή