Τα «όπλα» του ΣΥΡΙΖΑ έως τις εκλογές

Τα «όπλα» του ΣΥΡΙΖΑ έως τις εκλογές

Στην Κουμουνδούρου θέλουν στις πρώτες κάλπες η διαφορά να μην ξεπερνάει το 3%, ώστε οι λογαριασμοί να είναι ανοιχτοί για την επόμενη αναμέτρηση

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η έκπληξη στην κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να γίνει. Η μέχρι τώρα ρητορική του Μαξίμου εκτιμούν ότι έχει «θάψει» την αυτοδυναμία κάτω από τη χαλαρή ψήφο των πιο αναποφάσιστων γαλάζιων ψηφοφόρων, που έχουν πειστεί πως οι πρώτες εκλογές δεν μπορούν να βγάλουν κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται σίγουρος για την πρωτιά, ωστόσο στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως ένα σημαντικό κλείσιμο της ψαλίδας την Κυριακή της απλής αναλογικής, με τη διαφορά να μην ξεπερνάει το 3%, αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την επόμενη αναμέτρηση.

Με αυτό το σκεπτικό στην αξιωματική αντιπολίτευση προχωρούν τον σχεδιασμό τους σε τέσσερα επίπεδα:

• «Οταν δεν πέφτουν οι τιμές πέφτει η κυβέρνηση». Αυτό είναι το νέο μότο στον ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομία, η ακρίβεια στο ρεύμα, στη βενζίνη και στα είδη διατροφής πιστεύουν πως είναι η βραδυφλεγής βόμβα που μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα σκάσει στην Ηρώδου Αττικού. Η ταύτιση του πρωθυπουργού με τις ανατιμήσεις θα είναι συνεχής σε μια προσπάθεια αποδόμησης του προφίλ του. Ο πληθωρισμός ήδη τον Μάιο βρίσκεται στα επίπεδα του 1994 και οι αναδρομές στο παρελθόν και η απειλή ενός νέου μνημονίου θα βρίσκονται στο οπλοστάσιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιχειρήματα είναι έτοιμα: «Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση ανάμεσα σε καύσιμα και μισθό σε όλη την Ευρώπη. Οι επιδοματικές ενισχύσεις διαιωνίζουν τον μηχανισμό κερδοσκοπίας που έχει στηθεί».

• Πολύ σύντομα εκτιμούν ότι σε όλη τη χώρα θα υπάρξει ένα αυθόρμητο ξέσπασμα των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων, που τα στελέχη του κόμματος θα υποστηρίξουν σε όλη την Ελλάδα. Μιλούν για υπόγειες κοινωνικές διεργασίες οι οποίες είναι ήδη σε εξέλιξη και ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ταξικά χαρακτηριστικά. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι για άλλη μια φορά το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει.

• Η έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν πιστό και δεδομένο σύμμαχο. Μηνύματα ενωτικά κατά της επιθετικότητας της Αγκυρας, όπως αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σύμη θα επαναληφθούν, ωστόσο όσο ανεβάζει το θερμόμετρο ο Ερντογάν τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση θα μιλάει για την επικοινωνιακή διαχείριση των ελληνοτουρκικών από το Μαξίμου.

• Η προοδευτική διακυβέρνηση που προτάσσει συνεχώς ο Αλέξης Τσίπρας εμπεριέχει και τη μάχη του Κέντρου. Αυτή θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την απόφαση του συνεδρίου για διεύρυνση επιθυμούν να επαναπροσεγγίσουν τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου που βγάζουν τον νικητή στις κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή