Βουλή: Τακτική διμέτωπων επιθέσεων ακολούθησαν τα μικρότερα κόμματα

Βουλή: Τακτική διμέτωπων επιθέσεων ακολούθησαν τα μικρότερα κόμματα

«Για εμάς, στο ΠΑΣΟΚ, η κοινωνική πολιτική αποτελεί δομικό στοιχείο της πολιτικής και της ιδεολογίας μας», ανέφερε ο κ. Μιχ. Κατρίνης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βολές στην κυβέρνηση για την οικονομική και την κοινωνική πολιτική που ασκεί, αλλά και με αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερνητικό παρελθόν του κυρίως, οι επικεφαλής των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης επιχείρησαν χθες στη Βουλή να επαναδιατυπώσουν τις πολιτικές προτάσεις τους ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών και να καταστήσουν περισσότερο εμφανείς τις μεταξύ τους διαφορές.

«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών, οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζομένους, ενώ υποβαθμίζει συστηματικά το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του. Για όλους εμάς όμως, στο ΠΑΣΟΚ, η κοινωνική πολιτική αποτελεί δομικό στοιχείο της πολιτικής και της ιδεολογίας μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχ. Κατρίνης ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – από την ομιλία του οποίου, πάντως, έχει συμβολική σημασία πως απουσίαζε ο όρος «ΚΙΝΑΛ – Κίνημα Αλλαγής». Και αφού τόνισε πως μια προοδευτική διακυβέρνηση θα έχει στόχους την «αποκατάσταση της δικαιοσύνης στο φορολογικό σύστημα, τη διασφάλιση διατροφικής αλλά και ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας και μια κοινωνία ισότητας» πρόσθεσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ τη δύναμη που χρειάζεται ώστε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη μέρα των εκλογών». Λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας έστρεψε τα βέλη του τόσο στη Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα τρία κόμματα ψήφισαν περισσότερα «από τα μισά άρθρα του νόμου Χατζηδάκη» για τα εργασιακά, ενώ και ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης «όλοι μαζί ψηφίσατε τις συμβάσεις, άσχετα αν τσακώνεστε για το πού και πώς, σε ποιους ομίλους θα καταλήξει το ζεστό αυτό χρήμα. Σε όλα αυτά είστε δεσμευμένοι όλοι σας, παρά τις προεκλογικές κορώνες και τους καβγάδες που επιβεβαιώνουν έτσι κι αλλιώς τις μεγάλες συγκλίσεις σας». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος στην τοποθέτησή του σημείωσε: «Εχετε κάνει λάθη. Υπάρχει μια φωνή, κύριε πρωθυπουργέ, που θέλει να ξυπνήσει επιτέλους από τον λήθαργο αυτή την κυβέρνηση γι’ αυτά που έρχονται, για την επισιτιστική κρίση, για την ενεργειακή κρίση και κυρίως για την πείνα».

Τέλος, οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25: «Επιλέξατε το πιο αδύναμο σημείο της κυβερνητικής πολιτικής, την κοινωνική πολιτική, για να ξεκινήσετε την προεκλογική περίοδο, σαν ο δράκουλας να σου κάνει μάθημα περί αιμοδοσίας», είπε ο κ. Γ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή