Εκλογές: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως, παρά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τη ΔΕΘ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη γιορτή που διοργανώνει η Κουμουνδούρου την ερχόμενη Τρίτη στο Περιστέρι για τα νέα μέλη του κόμματος, θα σταλεί ένα μήνυμα στο Μαξίμου πως η προεκλογική καμπάνια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Καλδάρας και άλλοι καλλιτέχνες θα καλωσορίσουν τους νέους εγγεγραμμένους στις λίστες, με τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνει χαιρετισμό. Ο στόχος είναι τα 110.000 μέλη που προσχώρησαν στο κόμμα μετά το συνέδριο να είναι ενεργά και να επικοινωνήσουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να προσδιορίζουν τον χρόνο των εκλογών λίγο μετά τη διεξαγωγή της ΔΕΘ. Η Θεσσαλονίκη είναι το ορόσημο για τον Αλέξη Τσίπρα και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από δράσεις. Ενας αγώνας δρόμου περίπου 60 ημερών προκειμένου το κόμμα να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο για κάθε ενδεχόμενο.

Ο σχεδιασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει ο ίδιος σε σχέση με τα ψηφοδέλτια. Μέχρι το τέλος του μήνα επιθυμούν οι λίστες να έχουν κλείσει και μόνο κάποιες τελευταίες πινελιές να απομένουν έως την προκήρυξη των εκλογών. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν πού θα πολιτευθούν, έτσι ώστε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην καμπάνια. Ράνια Σβίγκου, Μιχάλης Καλογήρου και Γιώργος Βασιλειάδης βλέπουν συνεχώς κόσμο, λαμβάνουν αιτήματα υποψηφιοτήτων και –όπως λένε– στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου η «προσφορά» είναι πολύ μεγάλη.

Η επικαιροποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Την εβδομάδα που πέρασε, σειρά είχαν τα πανεπιστήμια και η στέγαση. Θα ακολουθήσουν και άλλες θεματικές, που θα γίνονται ταυτόχρονα με τις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλλαγή της δημοσκοπικής εικόνας σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι «εκ των ων ουκ άνευ». Στην Κουμουνδούρου χαμογελούν από τα ποιοτικά στοιχεία, που δείχνουν δυσαρέσκεια από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί το Μαξίμου. Στις πρόσφατες τάσεις που παρουσίασε η MRB, σημείωσαν την πτώση της Ν.Δ. κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30 μονάδων και τη μείωση της διαφοράς στο 7,2%.

Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του προεκλογικά, ωστόσο μια δήλωση αποκήρυξης της Ν.Δ. θα ήταν για την ώρα αρκετή. Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί το βασικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περάσει χωρίς αστερίσκους στον κόσμο. «Ο μόνος σίγουρος δρόμος για την πολιτική σταθερότητα είναι η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη κάλπη, κάτι το οποίο διασφαλίζει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνεται πως «έχει σχεδιασμό για μια μακρά περίοδο αστάθειας με υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεύτερες και τρίτες εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή