Στη Θεσσαλονίκη οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης

Στη Θεσσαλονίκη οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για τις εφεδρείες λόγω του τουρισμού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολύτιμο εργαλείο τόσο για τη στήριξη της κοινωνίας, «που χειμάζεται από την ενεργειακή και τις υπόλοιπες κρίσεις», όσο και για την απόκτηση εφεδρειών, «που χρειαζόμαστε ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται», αναδεικνύεται ο τουρισμός, σύμφωνα με την εκτίμηση της κυβέρνησης. Ενδεικτικό της συγκρατημένης μεν πλην εμφανούς κυβερνητικής αισιοδοξίας είναι το γεγονός ότι, βασιζόμενος σε αυτή την ενθαρρυντική πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να προβεί σε ανακοινώσεις και νέων μέτρων στήριξης των πολιτών, στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά την παραδοσιακή παρουσία του στη ΔΕΘ.

«Αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες, ο πρωθυπουργός με υπεύθυνο τρόπο θα μιλήσει για το τι μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα και για το ποια θα είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας συνολικά, αυτόν τον τελευταίο χρόνο της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας. Θα ανακοινώσει πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις που έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στον οικονομικό τους βίο, με τις οποίες είναι αντιμέτωπες και η ελληνική αλλά και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Επισημαίνοντας ότι συνιστά αποτέλεσμα σχεδιασμένης δουλειάς της κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «η τουριστική κίνηση στη χώρα μας καταγράφει ισχυρή δυναμική, καθώς οι τουριστικές ροές ξεπερνούν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες αρχικές προβλέψεις». Και συνέχισε: «Οι αφίξεις εξωτερικού στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000, οριακά αυξημένες και σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καθημερινά επισκέπτονται την Ακρόπολη πάνω από 15.000 τουρίστες, ενώ αυτή την εβδομάδα εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στην Αθήνα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο». Και αφού έκανε λόγο και για τα εν εξελίξει προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του σε σχέδιο για τους προσεχείς χειμερινούς μήνες το οποίο έχει στόχο συγκεκριμένες τουριστικές ομάδες από το εξωτερικό: «Στόχος τώρα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και η προσέλκυση, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων», είπε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού σημείωσε ότι «ο πλανήτης δεν χρειάζεται άλλες εντάσεις», τόνισε: «Αυτό που για εμάς έχει σημασία είναι να αποφεύγονται εντάσεις, να πρυτανεύει πάντοτε η λογική και οι διαφορές να λύνονται με ειρηνικό τρόπο, με βάση τα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμβάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή