Επιστροφή στην οικονομία για ΣΥΡΙΖΑ

Επιστροφή στην οικονομία για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου δεν θα περιορίσει τα αντιπολιτευτικά πυρά της στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γραμμή πως με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν οι παρακολουθήσεις υιοθετούν στην Κουμουνδούρου, ανεβάζοντας μέρα με τη μέρα τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να παραμείνει στη θέση του, με τον Νάσο Ηλιόπουλο στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 να επαναλαμβάνει πως στην επόμενη Βουλή θα γίνει Προανακριτική για να διερευνηθούν όλες οι ευθύνες γύρω από την υπόθεση.

«Από την κυβέρνηση δεν έχουν απαντήσει ακόμη σε βασικά ζητήματα, όπως ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Δημητριάδη, του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη και μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, με τους ιδιοκτήτες της Intellexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator. Γιατί δεν έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί της συγκεκριμένης εταιρείας;» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχουν αποφασίσει να μην αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Χθες ζήτησαν την αποπομπή του βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου που, όπως αναφέρουν, «δήλωσε ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν σκοπεύουν να αφήσουν πίσω κανένα από τα μέτωπα που έχουν ανοίξει με την κυβέρνηση και να παρασυρθούν, όπως υποστηρίζουν, σε μια μονοθεματική κριτική για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Το πρέσινγκ θα είναι πολύπλευρο εκεί που «πονάει» το Μαξίμου. Στην κορυφή θα βρίσκεται πάντα το θέμα της ακρίβειας.

Η ΔΕΘ

Ενόψει της ΔΕΘ, οι τομεάρχες και ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζουν πυρετωδώς το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας. Τα μέλη των οργάνων της Πολιτικής Γραμματείας, του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Σχεδιασμού είναι σε ανοιχτή γραμμή και από την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να έχουν επιστρέψει όλοι στα γραφεία τους.

Το κόμμα θα εστιάσει στις λύσεις που μπορεί να δοθούν για τις πιο βασικές ανάγκες της κοινωνίας (ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα), όπου η εκτόξευση των τιμών είναι τεράστια. Εντονη κριτική θα ασκηθεί και για τη διαχείριση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει συνεχώς την ανάγκη συγκρότησης μιας επιτροπής ελέγχου για τους πόρους του. Και στην πανδημία αναμένεται να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν χαρακτηριστική η παρέμβαση του Ανδρέα Ξανθού μέσα στην εβδομάδα, που δήλωσε πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση με βάση αξιόπιστα δεδομένα, μέτρα ελέγχου της διασποράς και στήριξη του ΕΣΥ που ήδη πιέζεται και όχι εφησυχασμός και εγκληματικής ανευθυνότητας απραξία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή