Παρακολουθήσεις: Κινήσεις ΚΚΕ ενόψει Εξεταστικής

Παρακολουθήσεις: Κινήσεις ΚΚΕ ενόψει Εξεταστικής

Εντονη κινητικότητα ως προς το θέμα των παρακολουθήσεων αναπτύσσει η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη κινητικότητα ως προς το θέμα των παρακολουθήσεων αναπτύσσει η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος: εμφανίζεται αφενός να διεθνοποιεί το ζήτημα και αφετέρου να επιδιώκει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις διαδικασίες ενόψει της κοινοβουλευτικής έρευνας που ζητεί ο κ. Ν. Ανδρουλάκης.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης και Λ. Νικολάου-Αλαβάνος κατέθεσαν χθες ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι «το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., το οποίο έχει ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες, επιτρέπει τη γενικευμένη παρακολούθηση των επικοινωνιών, την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, τη συλλογή, επεξεργασία και ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων σε όλα τα κράτη-μέλη της». Μία ημέρα πριν, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας –όπως έγινε γνωστό– «συζήτησαν σχετικά με τα σκάνδαλα παρακολουθήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο». Στο επίκεντρο βρέθηκαν υποθέσεις «συνακροάσεων» στην έδρα του κόμματος στον Περισσό –καταγγέλλονται από το 2016– αλλά και αντίστοιχες υποθέσεις οι οποίες αφορούν το ΑΚΕΛ στην Κύπρο.

Θα ζητήσει, πέραν της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να εξεταστούν και οι «συνακροάσεις» στον Περισσό που είχε καταγγείλει το 2016.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουτσούμπας, αναφέροντας ότι «το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη», προσθέτει με έμφαση σε συνέχεια των προαναφερθέντων: «Το ΚΚΕ θα ζητήσει να συμπεριληφθούν ως αντικείμενο της επιτροπής και οι υποθέσεις “συνακροάσεων” στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, καθώς οι σχετικές καταγγελίες είναι εδώ και χρόνια ουσιαστικά αναπάντητες».

Θετική εκτιμάται, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ότι θα είναι η στάση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Ανδρουλάκη και της Ελληνικής Λύσης. Στον αντίποδα, δεν αναμένεται να συμμετάσχει στην Εξεταστική που ζητεί το ΠΑΣΟΚ το κόμμα του κ. Γ. Βαρουφάκη. Το ΜέΡΑ25, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ευθύνες όλων των μνημονιακών κομμάτων, αναφορικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σημειώνει κατ’ αρχάς πως θεωρεί «αυτονόητο ότι οι παρακολουθήσεις δεν περιορίζονται στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε μόνο στον δημοσιογράφο Κουκάκη». Πλην όμως ο πρόεδρος και οι βουλευτές του κόμματος αναμένεται να αρνηθούν συμμετοχή στις εργασίες μιας εξεταστικής επιτροπής. Ο κ. Βαρουφάκης υπενθυμίζεται ότι δήλωνε στην Ολομέλεια μετά και την προηγούμενη Εξεταστική, την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις: «Σας είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στη Βουλή ότι ο κόσμος εκεί έξω, κάθε φορά που ακούει τις λέξεις “εξεταστική επιτροπή” στο μυαλό του σκέφτεται “άλλη μια συγκάλυψη” ή “ναι, σιγά μη γίνει τίποτα!” Γι’ αυτό εμείς δεν συμμετέχουμε στις εξεταστικές επιτροπές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή