Επιστροφή στην οικονομία με το βλέμμα στη ΔΕΘ

Επιστροφή στην οικονομία με το βλέμμα στη ΔΕΘ

Μπορεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων να έχει «καταπιεί» σχεδόν τα πάντα στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, δεν επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να χαθεί μέσα στα «κανάλια των επισυνδέσεων», αφήνοντας πίσω το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων να έχει «καταπιεί» σχεδόν τα πάντα στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, δεν επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να χαθεί μέσα στα «κανάλια των επισυνδέσεων», αφήνοντας πίσω το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Το οικονομικό επιτελείο δουλεύει πυρετωδώς ενόψει της ΔΕΘ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που έχει αναλάβει την επικαιροποίηση του προγράμματος, είναι σε συνεχή επαφή με τους τομεάρχες ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να σχηματοποιείται η κεντρική ομιλία του προέδρου στο Βελλίδειο στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλήρως κοστολογημένος και ρεαλιστικός, τονίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα προκύψει και μέσα από τα εντατικά ραντεβού που θα πραγματοποιηθούν με τους κοινωνικούς φορείς, πριν ο Αλέξης Τσίπρας επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα «ντεσιμπέλ» της κριτικής απέναντι στο Μαξίμου για την οικονομική πολιτική αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα.

Είναι ενδεικτική η δήλωση της Εφης Αχτσιόγλου: «Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο 7μηνο επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες πληρώνουν διπλά την ακρίβεια Μητσοτάκη, από τη μια με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος, τις αυξήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα αγαθά και από την άλλη μέσω των φορολογικών υπερεσόδων εξαιτίας των ακραίων ανατιμήσεων».

Ο Αλ. Τσίπρας δεν επιθυμεί «μονοθεματική» αντιπολίτευση με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις – Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης ενεργοποίηση των νέων μελών.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «τα φορολογικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 5,8 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και τα έσοδα από ΦΠΑ αυξημένα κατά 2,4 δισ. ευρώ.

Οι ίδιοι οι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τον δημοσιονομικό χώρο που η κυβέρνηση διατυμπανίζει κάθε τόσο ότι “βρίσκει” και μετατρέπει σε επιδοτήσεις του καρτέλ της ενέργειας».

Επισκέψεις σε πόλεις

Δεν αποκλείεται στο διάστημα των 22 ημερών που απομένουν μέχρι να μεταβεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συμπρωτεύουσα να πραγματοποιηθούν και κάποιες νέες περιορισμένες επισκέψεις σε πόλεις της περιφέρειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την πλήρη ενεργοποίηση των τοπικών οργανώσεων και των νέων μελών, που μετά το συνέδριο έχουν προστεθεί στις δυνάμεις του κόμματος.

Από τη στιγμή, άλλωστε, που οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Μιχάλης Καλογήρου έχουν ολοκληρώσει κατά 80% τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, όσοι πήραν έστω και ανεπίσημα το «χρίσμα» και το γνωρίζουν θα πρέπει να ξεκινήσουν την καμπάνια με στόχο και την εκλογή τους.

Ίδιο κίνητρο έχουν και οι εν ενεργεία βουλευτές, που παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, περιόδευσαν όλο το καλοκαίρι στις περιφέρειές τους. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις και τα στοιχεία που θα φτάσουν στην Κουμουνδούρου θα είναι ο οδηγός για ακόμη πιο στοχευμένες κινήσεις σε περιοχές και ειδικά εκλογικά κοινά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή