ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο οικονομία, εξεταστική και συμμαχίες

ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο οικονομία, εξεταστική και συμμαχίες

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα προβάλουν το επόμενο διάστημα το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο κοινοβουλευτικές διαδικασίες στρέφουν το ενδιαφέρον τους πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην εξεταστική επιτροπή που είναι σε εξέλιξη και στο πόρισμα που θα συνταχθεί από τα κόμματα, καθώς και στη μάχη του προϋπολογισμού που πλησιάζει. Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν πως η πλειοψηφία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να θολώσει τις συνεδριάσεις και με τη συνεχή επίκληση του απορρήτου να μην εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Στο πεδίο της οικονομίας οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα απλωθούν μετά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Πρώτος στόχος είναι η επικοινωνία του νέου οικονομικού και κυβερνητικού σχεδιασμού του κόμματος. Βουλευτές και στελέχη θα προβάλουν δημοσίως ότι πρόκειται για ένα ξεκάθαρο πολιτικό ρεαλιστικό πρόγραμμα, απολύτως κοστολογημένο που στηρίζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό που προτάσσεται είναι η αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτή του φυσικού αερίου, πράξη που, όπως επισημαίνουν, άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν σπεύσει εδώ και μήνες να κάνουν. Θα επιμείνουν και στη Βουλή πως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και σε βασικά είδη διατροφής είναι ρυθμίσεις αναγκαίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση του ακραίου πληθωρισμού.

Μόνιμο μέτρο είναι επίσης ο ορισμός του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις 10.000 ευρώ, στη βάση ότι όλα τα εισοδήματα από εργασία θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Οσον αφορά τις μετεκλογικές συμμαχίες στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως ο δρόμος που έχει χαράξει η Νέα Δημοκρατία είναι μοναχικός και ότι το ερώτημα για τη συγκρότηση της προοδευτικής διακυβέρνησης θα απαντηθεί αυτόματα μετά τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή