Εξεταστική για παρακολουθήσεις – N. Aνδρουλάκης: Καλέσατε το θύμα να πει για τον κλέφτη

Εξεταστική για παρακολουθήσεις – N. Aνδρουλάκης: Καλέσατε το θύμα να πει για τον κλέφτη

Επικριτικός έναντι της κυβέρνησης εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στην κατάθεσή του στην Εξεταστική για τις υποκλοπές ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα, και όχι πάντως το τελευταίο, από τα επεισόδια της υπόθεσης του κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων μέσω παγίδευσης από την ΕΥΠ ή από χρήση παράνομων λογισμικών ολοκληρώνεται μετά τη χθεσινή κατάθεση του κ. Ν. Ανδρουλάκη στην εξεταστική επιτροπή, την επικείμενη σύνταξη πορίσματος και τη συζήτησή του στη Βουλή. Τα κόμματα έλαβαν χρονικό περιθώριο έως τη μεθεπόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου για να παρουσιάσουν –έκαστο– τις πορισματικές εκθέσεις τους, εν μέσω νέων οξύτατων αντιδράσεων της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι η επιτροπή αυτή που συγκροτήθηκε μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ κλείνει τις εργασίες της δίχως να κληθούν ως μάρτυρες πρόσωπα πέραν εκείνων τα οποία αποφάσισε η κυβερνώσα πλειοψηφία.

Απευθυνόμενος στους γαλάζιους βουλευτές-μέλη της εξεταστικής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε ότι κατάφεραν ένα μοναδικό κοινοβουλευτικό επίτευγμα: Εξεταστική για την ΕΥΠ χωρίς κλήση του πολιτικού της προϊσταμένου και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, ακόμη και όσων έχουν παραιτηθεί. Και πρόσθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως δεν είναι δυνατόν να καλείται το θύμα να πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να κληθούν οι υπεύθυνοι για να δώσουν εξηγήσεις. Και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει τι έχει συμβεί, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του να προσέλθει ο πρωθυπουργός να καταθέσει.

Κύκλοι της πλειοψηφίας υποστήριξαν ότι η κατάθεση του κ. Ανδρουλάκη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής και έκαναν λόγο για αοριστολογίες εκ μέρους του.

Κύκλοι της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής για τις παρακολουθήσεις και κάνουν λόγο για αοριστολογίες εκ μέρους του.

Για μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική έκαναν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος μίλησε για «Εξεταστική-παρωδία».

Οπως προαναφέρθηκε, μετά τη σύνταξη του πορίσματος θα ακολουθήσει η συζήτηση επ’ αυτού σε ειδική συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας.

Ως προς τα λοιπά επεισόδια υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών που έχουν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για να γίνει υποχρεωτική και να έχει τη μορφή που η αντιπολίτευση επιζητεί (κλήση συγκεκριμένων μαρτύρων κ.λπ.), τυπικώς θα πρέπει να υποβληθεί κοινό αίτημα από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη είτε πριν είτε μετά τις εκλογές», υπογραμμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εξαντλήσουμε κάθε μέσο να έρθουν όλα στο φως», ακούστηκε να λέει ο κ. Ανδρουλάκης. Και έπειτα από μια τέτοια διαδικασία προβλέπεται να ακολουθήσει συζήτηση σε νέα ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή