Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για Πάτση

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για Πάτση

Ο επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας θα διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων τις δηλώσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μπούγας κάλεσε τον Ανδρέα Πάτση για εξηγήσεις, μετά τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο βουλευτής εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό, ενώ είχε λάβει και απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, οι απαντήσεις στις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ.». Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για την υπόθεση και είχε δώσει εντολή προς τα αρμόδια όργανα της Κ.Ο., στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή