ΚΚΕ: αγωνιστική συμπόρευση υπέρ της δημόσιας υγείας

ΚΚΕ: αγωνιστική συμπόρευση υπέρ της δημόσιας υγείας

Ο Δημ. Κουτσούμπας ζήτησε μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας και αυξήσεις στους μισθούς τους

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστιάζοντας στα ζητήματα της υγείας ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας Αττικής του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στα δημόσια νοσοκομεία. Κατά τον γενικό γραμματέα το νομοσχέδιο που αφορά τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή, δεν διαφέρει από τη λογική που έχει εφαρμόσει έως τώρα η πλειοψηφία: «Πάντα έχουν κριτήριο το πόσο μειώνεται το “κόστος” λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου να “ανταποκριθούν” στις μειωμένες κρατικές δαπάνες, ώστε σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων από την πώληση των εργασιών τους να είναι υποτίθεται… “βιώσιμα”».

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, η διέξοδος του ραντεβού με τον γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή στο ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες που θα βρεθούν στην ανάγκη».

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εστίασε στη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας, σχολιάζοντας πως ο ιδιωτικός τομέας ήταν απών κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας. Το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ θα αναλάβει δράσεις προκειμένου, όπως ανέφερε, να υπερασπιστεί:

• Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

• Αυξήσεις στους μισθούς.

• Κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

• Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην υγεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή