Σύγκρουση για Καϊλή με το βλέμμα στις κάλπες

Σύγκρουση για Καϊλή με το βλέμμα στις κάλπες

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με όρους αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, ενεργοποίησε η υπόθεση Καϊλή

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με όρους αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, ενεργοποίησε η υπόθεση Καϊλή. Η αρχική αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ότι η βουλευτής λειτουργούσε σαν «Δούρειος Ιππος» της Ν.Δ. προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι κανείς από την κυβέρνηση ή τη Ν.Δ. δεν έσπευσε να κατηγορήσει για την υπόθεση Καϊλή το ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε προσπάθεια να μετατρέψει την υπόθεση σε πολιτικό πρόβλημα ενός χώρου και πρόσθεσε ότι για την κυβέρνηση ήταν πολύ καθαρό ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά ενός ή κάποιου αριθμού στελεχών βαραίνει στο σύνολό τους πολιτικά κόμματα. Είναι σαφής η προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να μην επιτρέψει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ούτε ως υπαινιγμός ότι η κ. Καϊλή βρισκόταν ένα βήμα από τη Ν.Δ.

«Και την ίδια στιγμή σπεύδει ο κ. Ανδρουλάκης, προφανώς πολύ εκνευρισμένος συναισθανόμενος τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, να μετατοπίσει ένα πρόβλημα που είναι 100% πρόβλημα ενός μέλους της πολιτικής ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών και του ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στην κ. Καϊλή μίλησε για ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «που ήταν πολιτικά στενά συνδεδεμένος ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης μαζί της, επί πολλά χρόνια, που συμπορεύθηκαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές – τουλάχιστον όταν ο κ. Ανδρουλάκης διεκδικούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά».

Εντονη αντίδραση της Ν.Δ. στην αναφορά σε «Δούρειο Ιππο» και πυρά Τσίπρα ότι ο κ. Ανδρουλάκης καθυστέρησε να οριοθετήσει τη σχέση του κόμματός του με την κ. Καϊλή.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά η λύση στο πρόβλημά του δεν είναι αυτού του είδους η υποκρισία και οι κωμικοτραγικές, όπως είπα και προηγουμένως διαπιστώσεις, οι κωμικοτραγικοί αυτού του τύπου ισχυρισμοί και κυρίως η επιλογή του να διαγράφει παλαιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι θεωρούν την κρίση που ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση Καϊλή έναν ακόμη παράγοντα που μπορεί να συμβάλει στο να μεγαλώσει η απόσταση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και να καταστεί ακόμη πιο δύσκολη η προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα. Προοπτική που, ούτως ή άλλως, μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη δυσκόλεψε.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πάντως χθες (OPEN) ότι ο κ. Ανδρουλάκης καθυστέρησε να οριοθετήσει τη σχέση του κόμματός του με την ευρωβουλευτή και ανέφερε χαρακτηριστικά, σε σχέση και με τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι «τον Δούρειο Ιππο πρέπει να τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή