Παρακολουθήσεις: Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει η κυβέρνηση

Παρακολουθήσεις: Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει η κυβέρνηση

Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αισθάνεται επηρεασμένος από τα δημοσιεύματα που τον αφορούν, ενώ εξέφρασε εκ νέου την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επισήμανση ότι η χώρα μας «διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης» των υποκλοπών, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου απάντησε χθες τόσο στο δημοσίευμα περί παρακολούθησης του Κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ όσο και στην οξύτατη κριτική την οποία δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε τόσο στις θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από τη στιγμή της αποκάλυψης της υπόθεσης Ανδρουλάκη έως και την πρόσφατη ψήφιση νόμου για το απόρρητο των επικοινωνιών, όσο και στην εν εξελίξει δικαστική έρευνα της υπόθεσης.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για το –επίσης υπό διερεύνηση– ενδεχόμενο να αναπτύχθηκε «δραστηριότητα εκτός πλαισίου» στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Γεννώνται μια σειρά από ερωτήματα αν υπήρχε αυτή η δραστηριότητα εκτός πλαισίου στην ΕΥΠ. Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη υπόγειων ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα Μέσα, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα καθοριζόταν από “κασέτες”. Βρίσκεται σε ανοιχτή δικαστική έρευνα όλο το φάσμα της υπόθεσης. Είναι βέβαιο ότι μέσω της έρευνας αυτής, αν υπήρξε η οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός πλαισίου, όπως περιγράφουμε, στην ΕΥΠ και θα εντοπιστεί και θα αποδοθούν όπως πρέπει αυτά που πρέπει να αποδοθούν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας πάντως ότι η έρευνα συμπεριλαμβάνει και την περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν αναμονή της Δικαιοσύνης

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε ότι αισθάνεται επηρεασμένος σε προσωπικό επίπεδο από τα δημοσιεύματα που τον αφορούν, πως αναμένει από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ενώ εξέφρασε εκ νέου την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Ραγκούση με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, είπε: «Ασφαλώς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ’ αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας».

Το ΠΑΣΟΚ διά του εκπροσώπου του Δ. Μάντζου χαρακτήρισε (Real) «ανατριχιαστικό για ένα κράτος δικαίου» να υπάρχουν με εισαγγελική υπογραφή δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να το εξετάσουμε για το μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή