Ειδικό Δικαστήριο: Η κατάθεση που άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό

Ειδικό Δικαστήριο: Η κατάθεση που άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς φέρεται να μίλησε για σκοτεινές χρηματικές συναλλαγές με κατεύθυνση προς τον ΣΥΡΙΖΑ

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, που φέρεται να μίλησε στο Ειδικό Δικαστήριο για διαδρομές μαύρου χρήματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Ο Νίκος Παππάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση, τη χαρακτήρισε ψευδομάρτυρα προειδοποιώντας πως θα κληθεί για όσα είπε στην ελληνική Δικαιοσύνη, έπειτα από μήνυση που θα υποβάλει εναντίον της. Ο πρώην υπουργός ανέφερε πως «οι υποβολείς της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά τον δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν. Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς. Η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της».

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. «Υστερα από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Αρτέμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;».

Σε διαδρομές «μαύρου» χρήματος με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται η κυβέρνηση – Για ψευδομαρτυρία κάνει λόγο ο Ν. Παππάς, που θα καταθέσει μήνυση εναντίον της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, τόνισε: «Τα παραμύθια της Χαλιμάς, ή ακριβέστερα της Ευθαλίας, με όλη τη λάσπη που κουβαλούν στις βαλίτσες τους, θα αντιμετωπιστούν στα αρμόδια δικαστήρια, εκτός εάν αποφασίσει να αποκαταστήσει την αλήθεια». Συνεχίζοντας τον πόλεμο ανακοινώσεων σε υψηλούς τόνους, από τη Νέα Δημοκρατία επισήμαναν ότι «αναμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του κ. Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για τις καταγγελίες της. Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες το πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε η γραμματέας του». Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε με νόημα πως «το επόμενο διάστημα περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει ένα γενναίο κούρεμα δανείων του κ. Καλογρίτσα».

Στη διαμάχη μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως όσα κατατέθηκαν στο ειδικό δικαστήριο είναι σοκαριστικά. «Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα… Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς». Από το ΚΚΕ επισημαίνουν ότι για μια ακόμη φορά «η αντιπαράθεση των κομμάτων του κατεστημένου γύρω απ’ το μιντιακό τοπίο επιχειρεί να αφήσει στο απυρόβλητο το κεντρικό πρόβλημα, που είναι ο έλεγχος της ενημέρωσης και των ΜΜΕ από τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και που φέρει την υπογραφή Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

Ενταση στο Ειδικό Δικαστήριο

Η κατάθεση πυροδότησε ένταση και στη χθεσινή διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου. Η πλευρά των συνηγόρων του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ανέφερε ότι έχουν εντολή και προτίθενται να καταθέσουν μήνυση εις βάρος της κ. Διαμαντή. Απαντώντας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των δύο συνηγόρων του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, μετέφερε στο δικαστήριο την εξής δήλωση του εντολέα του: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί». Πάντως, η πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα διευκρίνισε, επικαλούμενη την κατάθεση της μάρτυρος, ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά ούτε για Τσίπρα».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή