Ηχηρό μήνυμα Βουλής κατά του αντισημιτισμού

Ηχηρό μήνυμα Βουλής κατά του αντισημιτισμού

Την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος τίμησε χθες η εθνική αντιπροσωπεία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος τίμησε χθες, σε ειδική συνεδρίασή της, η εθνική αντιπροσωπεία, με άπαντες να υπογραμμίζουν πως η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να εφησυχάζει, καθώς κάνουν την επανεμφάνισή τους ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα.

«Το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας σε κάθε έκφανση της ζωής διαβρώνει συνειδήσεις και καταλήγει πάντα να απλώνεται στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας μας», τόνισε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικ. Κακλαμάνης. «Εχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε τον αντισημιτισμό και τον πάσης φύσεως ρατσισμό και κοινωνικό διχασμό», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Δυστυχώς, σε πολλές χώρες της ηπείρου μας εμφανίζονται φορείς υπολειμμάτων της ναζιστικής ιδεολογίας», σημείωσε εκ μέρους της Ν.Δ. ο κ. Αν. Χατζηβασιλείου. «Μας ανησυχεί η άνοδος της Ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», επισήμανε και η κ. Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ). «Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση», συμφώνησε ο κ. Δ. Κωνσταντόπουλος (ΠΑΣΟΚ). «Σήμερα επιχειρείται, και με τις ευλογίες της Ε.Ε., μια εξωφρενική εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού», παρατήρησε ο κ. Ι. Δελής (ΚΚΕ). «Δεν θα επιτρέψουμε ναζιστικές ιδέες και βίαιο εξτρεμισμό να επικρατήσουν», ανέφερε η κ. Μαρία Αθανασίου (Ελλ. Λύση). Για «εγρήγορση, συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον διωκόμενο, δίωξη των εγκλημάτων και άρνηση της σιωπής» μίλησε η κ. Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ25). Στο τέλος της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή